Eplemousse
250 g eplepuré
2 eggeplommer
30 g melk
20 g sukker
2 plater gelatin
300 g pisket krem
3 g grønn konditorfarge
Lag en gord eplepurè, tilsett melk, sukker og eggeplommer. La det koke på 80 °C og tilsett gelatin. Kjøl det ned og fold inn den piskede kremen.
Form til en halvkuleform, eplefasong, og sett det i fryseren så det stivner i fasong.
Ta det ut av fryseren og la det slippe formen.
Lag grønn sukkerglaze og glaze eplehalvkulene med glasuren, og anrett på en tallerken.
Grønn glaze
3,5 dl eplejuice
5 plater gelatin
500 g Valrhona absolut crystal glaze
3 g grønn farge
Koke dette sammen og sett til side.
Terteskjell
250 g smør
250 g melis
50 g mandelmel
1 egg
1 ts salt
600 g mel
Bland alle ingrediensene til en glatt smete. La den stå kjølig i 24 timer til ønsket konsistens. Bruk små smurte terteformer eller silikonformer. Stek dem på 180 °C i 15 minutter. Avkjøl på rist.
Eplekompott
8 norske epler
1 ss kanel
100 g smør
Smelt smøret i en vid panne og tilsett rensede små epleterninger. Kok det inn til en fin konsistens sammen med kanel.
Rør godt og lag en kompott med en stavmikser.
Fyll terteformene med avkjølt eplekompott og sett halvkulen med eplemousse og grønn glaze på toppen.
Pynt med en sjokoladestilk.
Long pepper is
250 g melk
1 l kremfløte
8 eggeplommer
250 sukker
30 g malt long pepper
Kok forsiktig sammen ingrediensene til en tykk anglaise og kjøl helt ned. Frys inn til is i en pacojet. Server en fin quenelles med is til epleterten.