Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Epleterte med long pepper is

Epleterte med long pepper is>

Eplemousse

250 g eplepuré 

2 eggeplommer

30 g melk

20 g sukker

2 plater gelatin

300 g pisket krem

3 g grønn konditorfarge

 

Lag en gord eplepurè, tilsett melk, sukker og eggeplommer. La det koke på 80 °C og tilsett gelatin. Kjøl det ned og fold inn den piskede kremen. Form til en halvkuleform, eplefasong, og sett det i fryseren så det stivner i fasong. Ta det ut av fryseren og la det slippe formen. Lag grønn sukkerglaze og glaze eplehalvkulene med glasuren, og anrett på en tallerken.

 

Grønn glaze

3,5 dl eplejuice

5 plater gelatin

500 g Valrhona absolut crystal glaze

3 g grønn farge

 

Koke dette sammen og sett til side.

 

Terteskjell

250 g smør

250 g melis

50 g mandelmel

1 egg

1 ts salt

600 g mel

 

Bland alle ingrediensene til en glatt smete. La den stå kjølig i 24 timer til ønsket konsistens. Bruk små smurte terteformer eller silikonformer. Stek dem på 180 °C i 15 minutter. Avkjøl på rist.

 

Eplekompott

8 norske epler

1 ss kanel

100 g smør

 

Smelt smøret i en vid panne og tilsett rensede små epleterninger. Kok det inn til en fin konsistens sammen med kanel. Rør godt og lag en kompott med en stavmikser. Fyll terteformene med avkjølt eplekompott og sett halvkulen med eplemousse og grønn glaze på toppen. Pynt med en sjokoladestilk.

 

Long pepper is

250 g melk

1 l kremfløte

8 eggeplommer

250 sukker

30 g malt long pepper

 

Kok forsiktig sammen ingrediensene til en tykk anglaise og kjøl helt ned. Frys inn til is i en pacojet. Server en fin quenelles med is til epleterten.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev