Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Epler med hjemmelaget vaniljeis og stekt brød

Epler med hjemmelaget vaniljeis og stekt brød >

Surdeigs brød uten skorpe

4 epler

lønnesirup etter smak

kanel etter smak

100 g diverse nøtter

klaret smør til steking

 

Kutt surdeigsbrød slik at du får en avrundet form, ca. 5 cm. Stek det gyllent i klaret smør slik at det får en sprø ytre skorpe. Ha på litt lønnesirup og kanel.

Legg skivene på kjøkkenpapir. Bruk en sagkniv til å kutte ut fordypninger. Stikk epleskiver ned i brødet.

 

Nøttekrokan

100 g smør

50 g sukker

 

Kokes til en lys karamell. Ha i ca 50 g nøtter og avkjøl. Hakkes til grov krokan.

 

Vaniljeis

750 g melk

750 g fløte

500 g sukker

240 g eggeplomme

2 vaniljestenger

 

Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, fløte og vanilje.

Slå den varme væsken over eggeblandingen mens du visper.

Varm opp til 85 °C under omrøring.

Sil av og frys i ismaskin.

Server vaniljeisen til den lune epledesserten.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev