4 epler
ca 2-300 g sukker, avhenger veldig av hvor sure eplene er
2-3 dl hvitvin
Kok opp sukker og hvitvin og la det koke inn litt. Skrell eplene og kutt to av dem i små terninger. Avskjæret og de to andre eplene kokes møre i sukker og vin. Kok inn til ferdig eplemos og bland i de hele epleterningene.
Eplechips
Skjær tynne skiver av eple. Dypp i sukkerlake før de tørkes i ovn med varmluft på 100 °C til de er sprø.
Krokanis
120 g hasselnøtter
120 g sukker til karamell
Kok sukker til karamell og hell over nøttene. Avkjøl og kjør i blender til grove krokanbiter.
275 g sukker
150 g eggehvite
375 g fløte
Pisk marengs av sukker og eggehvite. Pisk fløten til lett krem. Bland marengs og krem og vend inn krokanen. Sett blandingen i fryseren. Den bør stå noen timer før servering. Anrett kompotten med krokanis og litt krokanstrøssel på toppen.