Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Eplekompott, eplechips og krokanis

Eplekompott, eplechips og krokanis>

4 epler

ca 2-300 g sukker, avhenger veldig av hvor sure eplene er

2-3 dl hvitvin  

Kok opp sukker og hvitvin og la det koke inn litt. Skrell eplene og kutt to av dem i små terninger. Avskjæret og de to andre eplene kokes møre i sukker og vin. Kok inn til ferdig eplemos og bland i de hele epleterningene.

Eplechips

Skjær tynne skiver av eple. Dypp i sukkerlake før de tørkes i ovn med varmluft på 100 °C til de er sprø.

Krokanis

120 g hasselnøtter

120 g sukker til karamell

Kok sukker til karamell og hell over nøttene. Avkjøl og kjør i blender til grove krokanbiter.

275 g sukker

150 g eggehvite

375 g fløte  

 

Pisk marengs av sukker og eggehvite. Pisk fløten til lett krem. Bland marengs og krem og vend inn krokanen. Sett blandingen i fryseren. Den bør stå noen timer før servering. Anrett kompotten med krokanis og litt krokanstrøssel på toppen.    

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev