FOTO stian broch
KOKK christian Hoglin Honstad
APPETITT 4/2019
500 g marsipan
500 g melis
½ vaniljestang
450 g eggehvite
300 g hvetemel
600 g smeltet smør
Kjør marsipan, vaniljestang og melis i Kenwood, tilsett eggehvite og hvetemel vekselvis, unngå klumper. Ha i brunet smør til slutt. Ha smeten i godt smurte aluformer og ha i to båter karamelliserte epler.
Eple til financier
Skrell og del eplebåter og legg dem i sitronvann. Mens karamell med kanel koker, ha i eplebåtene når karamellen er gyllen. Tilsett litt av sitronvannet og kok dem møre.
Karamelliserte valnøtter
Rist nøtter i ovnen på 180-200 °C i 10-15 minutter. Kok karamell med sukker, sitron, kanel og vann. Ha valnøttene over i karamellen og fordel dem på silikonmatter til slutt.
Eplegel
14 g agar pr. liter væske
Kok opp og sil av. Avkjøl og kjør opp med stavmikser.