Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Eplefinancier og valnøtter

Eplefinancier og valnøtter>

500 g marsipan

500 g melis

½ vaniljestang

450 g eggehvite

300 g hvetemel

600 g smeltet smør

 

Kjør marsipan, vaniljestang og melis i Kenwood, tilsett eggehvite og hvetemel vekselvis, unngå klumper. Ha i brunet smør til slutt. Ha smeten i godt smurte aluformer og ha i to båter karamelliserte epler.

 

Eple til financier

Skrell og del eplebåter og legg dem i sitronvann. Mens karamell med kanel koker, ha i eplebåtene når karamellen er gyllen. Tilsett litt av sitronvannet og kok dem møre.

 

 

Karamelliserte valnøtter

Rist nøtter i ovnen på 180-200 °C i 10-15 minutter. Kok karamell med sukker, sitron, kanel og vann. Ha valnøttene over i karamellen og fordel dem på silikonmatter til slutt.

 

 

Eplegel

14 g agar pr. liter væske

 

Kok opp og sil av. Avkjøl og kjør opp med stavmikser.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev