Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Eple, stangselleri og bokhvete epleterrin

Eple, stangselleri og bokhvete epleterrin>

skrell 12 grønne epler

200 g sukker til karamell

100 g sukker

zest av 1 sitron

zest av 1 appelsin

 

Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Høvle på mandolin i tynne skiver. Smelt sukkeret til mørk karamell og ha det i en brødform. Vend på formen så sukkeret setter seg jevnt på veggene av formen. Miks sammen resterende sukker med sitron og appelsinzest.Når karamellen har blitt stiv legges høvlede epler lagvis hele veien opp.

Strø jevnlig med sitrussukkeret.Når du har fått alt i formen, press ut overflødig væske.Legg bakepapir på toppen, og en form med press oppå.Sett formen i vannbad som med karamellpudding og stek i ovn på 140 °C  i ca 1 time.Når den er ferdig skal den være helt bløt igjennom. Sett den i kjøleskapet, fortsatt i press.Når den er kald, vend den på hodet og bruk en skibrenner til å løsne terrinnen fra formen.

 

Eple- og sellerisorbet

2 stenger fra stangselleri

4 epler

50 g spinat

2,5 dl vann

200 g sukker

1 plate gelatin

litt sitronsyre

 

Kok opp sukker og vann og ha i gelatin. Kjør selleri, epler og spinat på en juicemaskin. Bland juice og 400 g sukkerlake. Smak til med sitronsyre. Kjør smeten i en ismaskin.  

 

Vanilje- og bokhveteplater

1 l melk

1 vaniljestang

50 g bokhvete

200 g eggeplomme

160 g sukker

80 g maizenna

16 plater bløtlagt gelatin

 

Trekk bokhvete og vaniljestang i melken i ca 10 minutter. Sil av. Pisk sammen eggeplomme, sukker og maizenna og hell over melken. Kok opp i 20 sekunder mens du pisker. Ha i gelatin. Passer og stryk utover silikonmatter. Riv av ønskelige flak til servering.  

 

Puffet bokhvete

50 g bokhvete

30 g saltet smør

1 dl vann

 

Ha alt i en stekepanne og kok ut vannet. Når smøret begynner og brune seg og det får en gyllen farge på bokhveten, er de ferdige. Sil av smøret og sil av på klede. Skrell stangselleri og bruk skrelleren til å lage lange strimler. Legg dem i isvann så de krøller seg opp. Kutt eple i staver og plukk spansk kjørvel til pynt. Vend selleri og eple i litt sukker, og legg på toppen som råkostsalat.  

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev