Dette er egentlig en enkel dessert. Når smakene er så rene og matcher så bra trenger det ikke alltid være så komplisert.
Kremost krem
Pisk nøytral kremost stivt med litt melis og vanilje til den er passe søt.
Dolce de leche
Kjøp en boks med søtet kondensert melk og kok den i 4 timer tildekket med vann og lokket på. Åpne boksen og avkjøl «karamellen» som har dannet seg. Det som skjer er at sukkeret i den kondenserte melka karamelliserer seg under kokingen og lager et produkt som smaker litt som pålegget HaPå.
Eplekompott
Her er det best å bruke juicy epler med mye syre og smak. Skrell eplene og kutt i mindre chunks. Kok dem med litt sukker, vanilje og kanel til en kompott med passe konsistens og smak til med sukker.
Eplegranite
10 grønne epler
200 g vann
200 g sukker
sitron, til smak
Kok opp vann og sukker og avkjøl. Juice eplene og smak dem til med sitron og sukkerlaken. Væsken siles over i en frysesikker beholder og fryses.
Når den er gjennomfryst, skraper du den lett med en gaffel. Nå er den klar til servering. Her har man en veldig lettvint «is» til de som ikke har ismaskin. Oppbevares «skrapet» i fryseren.
Laurbærolje
Å bruke laurbær i en dessert høres kanskje litt rart ut og det er det vel kanskje også. I denne sammenhengen spiller laurbærbladene en flott tredjefiolin mot eplene og fettet som har hovedrollen.
Varm opp 3 dl solsikk olje, 8 laurbærblader og ca. en neve spinat til 75 °C. Kjør dette opp på en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Sil alt med den fineste sila du har og gjerne med et klede. Anrett som på bildet.