Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Egg og toast med tykkmelk og mango

Egg og toast med tykkmelk og mango>

Eggehvite

200 g melk, 500 g fløte, 300 g sukker varmes opp slik at sukkeret smelter. 6 plater gelatin løses opp i 1 liter tykkmelk, røres inn og støpes i eggeskall.

 

Eggeplomme

 

Base 1 

 5 dl vann og 2,5 g algin kjøres godt sammen og settes på kjøl over natten for å fjerne luftbobler.

 

Base 2 

2,5 dl mangopure og 6 g glukose blandes. Smak til med sukker og sitronsaft. Kjøres godt og siles. Blandingen fylles på en sprøyte. Sprøyt store kuler på størrelse med en eggeplomme over i base 1 og løft kulene forsiktig ut etter 2 minutter. Bruk et kulejern til å hule ut egget og plasser deretter plommen i.

 

Salt

Nougatinepulver, sitronzest og sitronsyre smeltes og knuses til saltkrystaller.

 

Toast 

 Brioche skjæres i staver. Dryss over melis og stek i klaret smør.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev