Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Egg og bacon, frokost til dessert

Egg og bacon, frokost til dessert>

 Nemesiskake

15 egg

900 g sukker

4 dl vann

1 kg mørk sjokolade, 70% kakao eller mer

675 g meierismør

 

Visp egg og halvparten av sukkeret luftig. Kok resten av sukkeret og vannet til mørk karamell.

Smelt sjokolade og smør over vannbad.

Når karamellen er mørk og gylden i fargen, heller du den i eggedosisen mens du fortsetter å vispe på høy hastighet.

Avkjøl sjokolade- og smørblandingen noe, og rør deretter eggedosisen inn litt og litt av gangen.

Hell smeten i en smurt form og stek ved 160 °C i 30-40 minutter. Da vil den akkurat sette seg.

Avkjøl kaken helt før du skjærer tynne skiver og legger glasert bacon på toppen.

 

Revet eggeplomme

Legg eggeplommer på sukker i ca. 1 time og tørk deretter i 3 døgn ved 60 °C.

Det er viktig å snu dem underveis.

Avkjøl og riv på fint rivjern over salt- og pepperiskremen.

 

Kondensert melk

1 boks kondensertmelk, søt type

 

Kok melken i hermetikkboksen i tre timer. Det er viktig at vannet dekker boksen hele tiden.

Avkjøl og fyll på sprøyteflaske.

 

Friterte mandler

200 g mandler med skall

nøytral olje til fritering

 

Varm nøytral olje til 200 °C og friter mandlene til de er gylne. Avkjøl på kjøkkenhåndkle.

 

Glasert bacon

Skjær ½ cm tykke skiver av tørrsaltet bacon av god kvalitet.

Legg skivene på bakebrett med bakepapir både under og over.

Legg et brett som press på toppen av baconet.

 

Salt- og pepperiskrem

5 dl H-melk

4 dl fløte

10 eggeplommer

1 vaniljestang

maldonsalt

nykvernet, svart pepper

 

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha stangen og frøene, melk og fløte i en kjele og varm til 90 °C.

La dette trekke i en halv time. Pisk eggedosis av sukker og eggeplommer. Sil fløteblandingen over eggene mens du rører kraftig.

Varm opp blandingen til 86 °C mens du pisker konstant. Blanding skal tykne og bli en luftig smete.

Smak til med salt og pepper.

Avkjøl blandingen helt og kjør opp i en iskrem-maskin.

 

Baconcrisp

Kok grisehud mør i lettsaltet vann. Den skal være så mør at du kan stikke fingeren gjennom huden, det tar ca 2 timer.

Tørk huden natten igjennom på silikonmatter  ved 80 °C til de er helt sprø.

Puff i rykende varm olje, avkjøl på kjøkkenhåndkle og «knus» med en brødkniv.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev