Nemesiskake
15 egg
900 g sukker
4 dl vann
1 kg mørk sjokolade, 70% kakao eller mer
675 g meierismør
Visp egg og halvparten av sukkeret luftig. Kok resten av sukkeret og vannet til mørk karamell.
Smelt sjokolade og smør over vannbad.
Når karamellen er mørk og gylden i fargen, heller du den i eggedosisen mens du fortsetter å vispe på høy hastighet.
Avkjøl sjokolade- og smørblandingen noe, og rør deretter eggedosisen inn litt og litt av gangen.
Hell smeten i en smurt form og stek ved 160 °C i 30-40 minutter. Da vil den akkurat sette seg.
Avkjøl kaken helt før du skjærer tynne skiver og legger glasert bacon på toppen.
Revet eggeplomme
Legg eggeplommer på sukker i ca. 1 time og tørk deretter i 3 døgn ved 60 °C.
Det er viktig å snu dem underveis.
Avkjøl og riv på fint rivjern over salt- og pepperiskremen.
Kondensert melk
1 boks kondensertmelk, søt type
Kok melken i hermetikkboksen i tre timer. Det er viktig at vannet dekker boksen hele tiden.
Avkjøl og fyll på sprøyteflaske.
Friterte mandler
200 g mandler med skall
nøytral olje til fritering
Varm nøytral olje til 200 °C og friter mandlene til de er gylne. Avkjøl på kjøkkenhåndkle.
Glasert bacon
Skjær ½ cm tykke skiver av tørrsaltet bacon av god kvalitet.
Legg skivene på bakebrett med bakepapir både under og over.
Legg et brett som press på toppen av baconet.
Salt- og pepperiskrem
5 dl H-melk
4 dl fløte
10 eggeplommer
1 vaniljestang
maldonsalt
nykvernet, svart pepper
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha stangen og frøene, melk og fløte i en kjele og varm til 90 °C.
La dette trekke i en halv time. Pisk eggedosis av sukker og eggeplommer. Sil fløteblandingen over eggene mens du rører kraftig.
Varm opp blandingen til 86 °C mens du pisker konstant. Blanding skal tykne og bli en luftig smete.
Smak til med salt og pepper.
Avkjøl blandingen helt og kjør opp i en iskrem-maskin.
Baconcrisp
Kok grisehud mør i lettsaltet vann. Den skal være så mør at du kan stikke fingeren gjennom huden, det tar ca 2 timer.
Tørk huden natten igjennom på silikonmatter ved 80 °C til de er helt sprø.
Puff i rykende varm olje, avkjøl på kjøkkenhåndkle og «knus» med en brødkniv.