Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter dessertsalat med stekt banan og epler

dessertsalat med stekt banan og epler>

6 modne bananer

1 kurv jordbær

2 røde epler, type Pink Lady

2 grønne epler, type Alpe Golden

1⁄2 potte engsyre

1⁄2 pakke hvite epleblomster 

 granateple

50 g sukker

2 lime

1 ts solsikkeolje

1ss mør

litt maldonsalt

 

Del bananene på langs og stek dem gylne i solsikkeoljen. Ha i smøret mot slutten. Løft ut bananene, ha i lime og sukker og la dette smelte. Tilsett granateplekjerner og litt vann om nødvendig. Avkjøl og smak til med litt maldonsalt. Del eplene i fire og fjern kjernene. Høvle dem tynt på en mandolin og press over litt lime underveis slik at de ikke blir brune.

Del jordbærene i skiver og bland dem sammen med engsyre, blomster og litt av sausen. Anrett med de lune bananene i bunnen og resten av den syrlige salaten på top- pen. Ha granateplekjernene i den resterende sausen og hell over før servering. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev