Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Cronuts med vanilje og eple

Cronuts med vanilje og eple>

25 g fersk gjær

2 ¾ dl kaldt vann

500 g siktet hvetemel

60 g sukker

2 ts salt

250 g usaltet smør, til innrulling

1 pakke Flott matfett

 

Bland vann og gjær til gjæren er godt løst opp. Elt sammen alt bortsett fra smøret for hånd eller ca. fem minutter i kjøkkenmaskin. La deigen hvile i ti minutter før du kjevler ut til en firkant, ca. 30 x 30 cm. Ta ut smør fra kjøleskapet, og la det mykne litt.

 

Legg det mellom to ark bakepapir og slå med kjevle slik at det blir 20 x 20 cm og ca. 1 cm tykt. Legg det midt på deigen. Brett deigen over smøret fra alle sidene. Børst bort mel når du bretter sammen. Kjevle utover i én retning slik at deigen blir ca. 1 cm tykk. Børst bort mel og brett deigen i tre. Sett den i kjøleskapet og la den hvile i 15 minutter.

 

Ta den ut og gjenta kjevling og bretting. Sett den tilbake i kjøleskapet og la hvile i ca. 20 minutter. Ta den ut og gjenta kjevlingen og brettingen og sett den tilbake i kjøleskapet i ca. 20 minutter.

 

Ta ut deigen, kjevle tynt ut og stikk ut med en utstikker som en liten smultring. Stekes gylne med smult eller Flott matfett i stor og høy gryte eller kasserolle. Avkjøles før de deles i to og fylles med vaniljekrem og toppes med vaniljeis.

 

 

Vaniljekrem

5 dl H-melk 

1,9 dl fløte

125 g sukker

½ vaniljestang 

 

Kok opp og ha over egg, maisenna og melk. 

 

100 g eggeplommer

50 g maisenna 

1,25 g H-melk

 

Ha over i kjelen og kok opp, avkjøles og kjøres glatt i blender.

 

 

Vaniljeis

1750 g melk

750 g fløte

1 vaniljestang

 

Kok opp og ha over eggeplommer og sukker.

 

400 g eggeplommer

450 g sukker

 

Ha blandingen over i kjelen, varm opp til 81-82 °C og avkjøl. Kjør i ismaskin og server.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev