Crêpe jordbær-nutella
ferske jordbær
nutella- og sjokoladesaus
Crêpe
500 g melk
150 g sukker
150 g egg
250 g mel
50 g smør
Bland alle tørre ingredienser med 250 g melk under omrøring til de er blandet sammen. Tilsett de andre ingrediensene til røren får en konsistens som kremfløte. La røren hvile i minst en time i kjøleskapet eller over natten.
Varm opp en stor panne, gjerne en crêpepanne. Hell røren med en øse og tipp raskt på pannen slik at røren dekker hele bunnen. Stek til kantene er litt brune og løsne rundt kantene med en stekespade for å snu crêpen. Stek den i et minutt og la den gli ut av pannen. Tilsett smør eller litt olje mellom hver pannekake.
Sjokoladesaus
10 g kakao
50 g fløte
50 g sjokolade
Varm fløte i en kjele og tilsett kakao og sjokolade. Varm blandingen forsiktig under omrøring til den tykner til en sjokoladesaus.