Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Creme karamell «Catalan»

Creme karamell «Catalan» >

7 egg

8 dl melk

2 dl fløte

170 g sukker

1 liten kanelstang

appelsinskall etter smak

1 vaniljestang

bringebær og mynte som pynt

 

Bland egg og sukker. Kok opp melk, kanel, appelsinskall og vanilje og hell over eggmiksen under omrøring. Ha blandingen i former. Sett dem i vannbad og stek dem i ovnen uten overvarme i på 100 °C til de stivner.

 

KARAMELL

250 g sukker

100 g vann

 

Kok sukker og vann til karamell. Tilsett forsiktig litt vann når karamellen har fått riktig farge og spe til riktig konsistens. Hell karamellen på toppen av blandingen og pynt med bringebær og mynte.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev