Melkeis
375 g melk
125 g fløte
15 g glukose
1 plate oppbløtt gelatin
Ha alt i en kjele og la det få ett oppkok. Kjøl ned og ha i pacojetbokser. Når den er helt fryst er den klar til å kjøres opp. Man kan kjøre denne på ismaskin også når væsken er helt kald.
Salt toffee
250 g sukker
125 g fløte
37 g usaltet smør
maldonsalt
Smelt sukkeret til en gyllen karamell. Tilsett kokende fløte og la det stå i 30 sekunder før man rører det sammen. Tilsett smør. Når karamellen er nede i ca. 30 °C tilsettes en liten klype maldonsalt.
Carameliakrem
700 g caramelia
170 g sukker
1 l fløte
8 eggeplommer
Varm opp melk og sukker. Ha i eggeplommer og leger til 85 °C. Ha i sjokoladen og rør rundt til den er helt smeltet. Ha i sprøyteposer og sett på kjøl.
Tynn kjeks som inneholder pistasj, hasselnøtt, havre- og hvetemel, egg og sukker
300 g sukker
7 eggehviter
300 g nøttemel
Pisk sukker og eggehviter til eggedosis. Vend inn nøttemel. Stryk tynt på et bakepapir som er sprayet med formfett. Stek i ovnen på 165 °C i ca. 10-15 minutter.
Nøttemel
100 g hvetemel
50 g pistasjnøtter
100 g havreflak
50 g cashewnøtter
Alt kjøres på en mikser til det er fritt for klumper.