Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Cookies, salt toffee, is og carameliakrem

Cookies, salt toffee, is og carameliakrem>

Melkeis

375 g melk

125 g fløte

15 g glukose

1 plate oppbløtt gelatin

 

Ha alt i en kjele og la det få ett oppkok. Kjøl ned og ha i pacojetbokser. Når den er helt fryst er den klar til å kjøres opp. Man kan kjøre denne på ismaskin også når væsken er helt kald.  

 

Salt toffee

250 g sukker

125 g fløte

37 g usaltet smør

maldonsalt

 

Smelt sukkeret til en gyllen karamell. Tilsett kokende fløte og la det stå i 30 sekunder før man rører det sammen. Tilsett smør. Når karamellen er nede i ca. 30 °C tilsettes en liten klype maldonsalt.

 

 

Carameliakrem

700 g caramelia

170 g sukker

1 l fløte

8 eggeplommer

 

Varm opp melk og sukker. Ha i eggeplommer og leger til 85 °C. Ha i sjokoladen og rør rundt til den er helt smeltet. Ha i sprøyteposer og sett på kjøl.

 

Tynn kjeks som inneholder pistasj, hasselnøtt, havre- og hvetemel, egg og  sukker

 300 g sukker

7 eggehviter

300 g nøttemel

 

Pisk sukker og eggehviter til eggedosis. Vend inn nøttemel. Stryk tynt på et bakepapir som er sprayet med formfett. Stek i ovnen på 165 °C i ca. 10-15 minutter.

 

Nøttemel

100 g hvetemel

50 g pistasjnøtter

100 g havreflak

50 g cashewnøtter

 

Alt kjøres på en mikser til det er fritt for klumper.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev