FOTO Veslemøy Vråskar
KOKK Tomny Michelle Olsen og Tam Than Vo
appetitt 1/2012
Chai latte brûlée
20 g indisk te i løsvekt
5 dl melk
3 drag med pepperkvernen
1 stang kanel
1/2 ts malt ingefær
1/4 ts muskat
40 g brunt sukker
5 eggeplommer
Kok opp melk og alle ingrediensene unntatt te. Trekk til side etter oppkok og tilsett teen. Slå over lett pisket eggeplomme og la det hele trekke før det siles av. Bak blandingen i vannbad på 100 °C. Hvor lenge er avhengig formens størrelse.
Sjokolade og chili-is
1,5 dl melk
1,5 dl fløte
100 g sjokolade, 70 %
2 eggeplommer
50 g sukker
0,5 ts chilipulver
Melk og chilipulver varmes opp til kokepunktet. Visp lett eggeplommer sammen med sukker og spe med melk og chiliblandingen. Ha blandingen i en kjele og tilsett 75 g sjokolade i biter. Varm forsiktig og rør konstant til sjokoladen smelter og smeten blir tjukk. Avkjøl smeten. Når den er kald, røres fløte inn og resten av sjokoladen i biter. Kjør blandingen i en ismaskin. Denne oppskriften er tilpasset til bruk av Pacojet maskin.