Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Chai latte brûlée, sjokolade og chili-is

Chai latte brûlée, sjokolade og chili-is>

Chai latte brûlée

20 g indisk te i løsvekt

5 dl melk

3 drag med pepperkvernen

1 stang kanel

1/2 ts malt ingefær

1/4  ts  muskat

40 g brunt sukker

5 eggeplommer

 

Kok opp melk og alle ingrediensene unntatt te. Trekk til side etter oppkok og tilsett teen. Slå over lett pisket eggeplomme og la det hele trekke før det siles av. Bak blandingen i vannbad på 100 °C. Hvor lenge er avhengig formens størrelse.

 

Sjokolade og chili-is

1,5 dl melk

1,5 dl fløte

100 g sjokolade, 70 %

2 eggeplommer

50 g sukker

0,5 ts chilipulver

 

Melk og chilipulver varmes opp til kokepunktet. Visp lett eggeplommer sammen med sukker og spe med melk og chiliblandingen. Ha blandingen i en kjele og tilsett 75 g sjokolade i biter. Varm forsiktig og rør konstant til sjokoladen smelter og smeten blir tjukk. Avkjøl smeten. Når den er kald, røres fløte inn og resten av sjokoladen i biter. Kjør blandingen i en ismaskin. Denne oppskriften er tilpasset til bruk av Pacojet maskin.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev