Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Brunostis med nyrkrem, sjokoladecrumble og tindvedgelé

Brunostis med nyrkrem, sjokoladecrumble og tindvedgelé>

Dette er en supernorsk dessert laget med den syrlige ferskosten Nýr, de flotte oransje tindvedbærene med tropiske toner og en kremete, deilig is på brunost. Hva er mer typisk norsk enn brunost?

 

Nýrkrem

1 liten boks nýr

1 liten boks kremost

1 vaniljestang

30 g melis

 

 

Sjokoladecrumble

25 g smør

25 g sukker

40 g hvetemel

10 g kakao

⅓ ts bakepulver

 

 

Tindvedgelé

200 g tindved, frosne

50 g sukker

2,5 g agar agar

 

 

Brunostis

6 dl melk

1 dl fløte

10 eggeplommer

250 g sukker

240 g brunost, G35

1 vaniljestang

 

 

 

Nýrkrem

Pisk alle ingrediensene sammen til en jevn krem.

 

 

Sjokoladecrumble

Bruk hendene og bland alle ingrediensene til en smuldredeig. Fordel massen på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 5 minutter. Pass på at den ikke blir brent. Avkjøl.

 

 

Tindvedgelé

Tin bærene og kjør med en stavmikser. Sil juicen med en finmasket sil. Kok opp sukker, tindvedjuice og agar agar. Kok i 2 minutter. Ha i en flat beholder og sett kaldt til den har satt seg.

Kjør geléen i blender til den er glatt og myk. Ha på sprøytepose.

 

 

Brunostis

Kok opp melk, fløte, sukker, vaniljestang og brunost i små terninger. Rør kontinuerlig til osten er smeltet inn i fløtemelken. La stå i en halvtime før du fjerner vaniljestangen. Ha fløtemelken over eggeplommene i en tynn stråle mens du pisker hardt. Varm opp blandingen til maks 84 grader.

 

Rør godt hele veien så ikke eggeplommene koagulerer. Avkjøl i kjøleskap og kjør i ismaskin. La isen få en halvtime i fryseren etter den er ferdig i ismaskinen for at den skal få litt fastere konsistens.

 

Anrett nýrkremen i bunn og fordel sjokoladecrumblen rundt. Ha på et tynt lag med tindvedgranité og topp med en quenelle av brunostisen. Pynt gjerne med oxalis og fritert reinlav.

 

 

Tips

Alle komponentene til desserten kan med fordel lages på forhånd. Isen får best konsistens dersom den kjøres underveis i middagen og får litt tid i fryseren. Da er det lettere å lage pene queneller eller kuler.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev