Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Brunet smøris

Brunet smøris>

150 g smør

150 g sukker

½ ts salt

10 eggeplommer

vaniljefrø fra en kvart stang

½ l fløte

2 dl melk

 

 Brun smøret over medium til høy varme og la det kjøle ned.

Pisk smøret uten bunnfallet med sukker, vaniljefrø og salt til en kremet konsistens.

Pisk inn eggeplommene, ha i fløten og pisk til du har en jevn masse.

Varm det hele opp til 85 °C under hyppig omrøring. Kjøl gjerne ned i kjøleskapet først og deretter i fryseren ett par timer.

Deretter kjører du isen i ismaskinen. Hvis du ikke har en ismaskin, kan den fryses ned i fryseren med jevnlige omrøringer.

Vi har servert isen på en seng av kanelsmuler og tindvedkrem.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev