Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Brød- og smørpudding

Brød- og smørpudding>

1 brødform

 300 g rosiner

zest og juice fra 2 sitroner

1 loff, gjerne brioche

200 g mørk sjokolade, 70%

100 g demerarasukker

150 g usaltet smør

6 egg

1 vaniljestang

2 laurbærblad

1 kanelstang

1 liter H-melk

 

Ha melk, lettpisket egg, smør, demerarasukker, zest, juice, laurbærblad, vaniljestang og hel kanelstang i en panne og la det trekke.

Det er viktig at dette ikke koker. Del brødet i skiver uten skorpe.

Ha bakepapir i brødformen.

Dypp brødskivene i melkeblandingen og legg dem lagvis i brødformen.

Mellom hvert lag legger du rosiner og finkuttet sjokolade.

Når brødformen er full, dekker du den med aluminiumsfolie.

Stek i ovnen på 175 °C i 25 minutter. Legg press på formen over natten i kjøleskapet.

Neste dag kan du skjære porsjonsskiver og varme dem i ovnen i 6 minutter.

Du kan også karamellisere med brunt sukker med grillen på ovnen eller med blåselampe.

 

Rom- og karamellsaus

100 g usaltet smør

100 g honning

100 g demerarasukker

 

Kok opp, ha det i en shot eller to, med rom.

 

Rom- og rosiniskrem

300 g hakket, mørk sjokolade, 70%

350 ml H-melk

6 eggeplommer

100 g sukker

150 ml kremfløte

300 g rosiner

 

Varm melk og fløte til 80 °C i en panne og ta det deretter av varmen.

Mens melken varmes, pisker du egg og sukker.

Spe noen øser av den varme melken i eggene mens du mikser på middels hastighet.

Hell deretter eggeblandingen i den varme melka. Rør rundt på svak varme til den begynner å tykne.

Det er viktig å røre hele tiden. Den skal bli som en tykk vaniljesaus.

Når den er ferdig, kjøles den ned og tilsettes rosiner og sjokolade.

Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren. Setter du den direkte på frys, oppnår du best resultat.

Rør rundt en gang i blant mens den er i innfrysningsprosessen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev