Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Bringebærkake og bringebærsorbet

Bringebærkake og bringebærsorbet>

500 g mel 

285 g vann

75 g sukker

10 g salt

1 egg

½ ss kardemomme

15 g gjær

90 g temperert smør

 

 

Bland sammen alt det tørre med vann og egg. Elt inn gjær og temperert smør og la det heve i ca. 30 minutter.

Del deigen i emner på 10 gram og rull i kuler.

 

Brett inn 1-2 stk frosne bringebær i hver kule. Smør kokottformer med smør, fyll med sukker og hell av slik at formen er dekt med et lag av sukker.

 

Legg fire kuler i hver form, og hev en gang til. Pensle med eggeplomme blandet med litt melk, og stek på 200 °C i 14 minutter.

 

 

Bringebærsorbet

360 g bringebærpuré

128 g sukker

64 g glukose 

1 plate gelatin 

320 g vann 

½ ss lakrisreglisse 

 

Legg gelatin i bløt. Varm opp vann med sukker og glukose, sukkeret skal bare løses opp. Ha i gelatin, bland med pureen og smak til med lakrisreglisse. Sett i fryser og rør hvert 15. minutt til den nedfryst.

 

Den kan også kjøres i ismaskin. Server kaken med en kule sorbet ved siden av.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev