FOTO stian Broch
KOKK bjørn Svensson og jo klakegg
375 g romtemperert smør
300 g sukker
480 g mel
75 g havregryn
blåbær og litt sukker
Alt unntatt blåbær blandes sammen til en smuldrete deig som
forstekes i 5 minutter på 200 °C.
Fordel blåbærene på paibunnen og topp med litt mer av smuldredeigen.
Stek videre i ca. 8 minutter til den er gyllen.
Serveres lun.
Blåbæris
250 g puré av blåbær
25 g sukker
80 g glukose
Sukker og glukose varmes opp med litt av blåbærpureen. Kjøles litt ned før resten has i. Frys til is i pacoboks.
Nyrespuma
600 g nyr
50 g sukkerlake
Den lune blåbærpaien anrettes i en liten skål.Lag en liten fordypning i midten til isen og legg litt skogsyreblader rundt.
Topp med den luftige nyrespumaen og garner med noen timianblader på toppen.