Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Blåbærpai, blårbæris og nyr

Blåbærpai, blårbæris og nyr>

375 g romtemperert smør

300 g sukker

480 g  mel

75 g havregryn

blåbær og litt sukker

Alt unntatt blåbær blandes sammen til en smuldrete deig som forstekes i 5 minutter på 200 °C. Fordel blåbærene på paibunnen og topp med litt mer av smuldredeigen. Stek videre i ca. 8 minutter til den er gyllen. Serveres lun.

 

Blåbæris

250 g puré av blåbær

25 g sukker

80 g glukose

 

Sukker og glukose varmes opp med litt av blåbærpureen. Kjøles litt ned før resten has i. Frys til is i pacoboks.

 

Nyrespuma

600 g nyr

50 g sukkerlake

 

Den lune blåbærpaien anrettes i en liten skål.Lag en liten fordypning i midten til isen og legg litt skogsyreblader rundt. Topp med den luftige nyrespumaen og garner med noen timianblader på toppen. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev