FOTO stian Broch
KOKK truls Torp Karlsen og Simen Vatne
november 2020
Blåbær er nærmest definisjonen på høst, og ingenting er bedre enn selvplukkede blåbær fra høyfjellet!
Blåbær- og rømmeis
6 dl seterrrømme
1,5 dl vann
2,5 dl sukker
2 dl blåbær
Smørstekte byggryn
1 dl byggryn
Smør
Syrlig blåbærsirup
200 g blåbær
90 g sukker
0,25 dl sitronsaft
0,25 dl vann
Blåbær- og rømmeis
Ha vann, sukker og blåbær i en kjele og kok opp. Kjør blandingen med stavmikser og sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl. Bland rømme og blåbærblandingen og kjør i ismaskin.
Smørstekte byggryn
Stek byggryn gylne i smør.
Syrlig blåbærsirup
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok i 30-40 min.Sil saften gjennom en sil og avkjøl.
Ha byggryn i bunn av tallerken. Legg en quenelle av isen på byggrynene og hell sirupen over.