Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Blåbær- og rømmeis, smørstekte byggryn og syrlig blåbærsirup

Blåbær- og rømmeis, smørstekte byggryn og syrlig blåbærsirup>

Blåbær er nærmest definisjonen på høst, og ingenting er bedre enn selvplukkede blåbær fra høyfjellet! 

 

Blåbær- og rømmeis

6 dl seterrrømme

1,5 dl vann

2,5 dl sukker

2 dl blåbær

 

 

Smørstekte byggryn

1 dl byggryn

Smør

 

 

Syrlig blåbærsirup

200 g blåbær

90 g sukker

0,25 dl sitronsaft

0,25 dl vann

 

 

Blåbær- og rømmeis

Ha vann, sukker og blåbær i en kjele og kok opp. Kjør blandingen med stavmikser og sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl. Bland rømme og blåbærblandingen og kjør i ismaskin.

 

 

Smørstekte byggryn

Stek byggryn gylne i smør.

 

 

Syrlig blåbærsirup

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok i 30-40 min.Sil saften gjennom en sil og avkjøl.

Ha byggryn i bunn av tallerken. Legg en quenelle av isen på byggrynene og hell sirupen over.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev