Blåbær rårøres med litt sukker, legges på sterilt glass og karboniseres i romtemperatur i to dager. Lag granite på juicen som blir igjen. Rist nøtter, som mandler eller andre, og grovhakk dem.
Mandelmajones
100 g mandler, roastes
4 egg, kokes i 4 minutter
2 dl sukkerlake
3 dl brunet smør
3 dl solsikkeoljesalt, etter smak
Kjør blandingen i thermomix. Begynn med mandler, så egg, spe med resten og smak til med salt.
Kjernemelksorbet
180 g fløte
150 g sukker
50 g glukose
2 plater gelatin
500 g kjernemelk
75 g syre som sitron, eddik eller syltelake etc.
Varm fløte, sukker og glukose og ha i gelatin. Bland i resten og kjør til sorbet i en iskremmaskin. Anrett med nøtter, mandelmajones og blåbær og avslutt med kjernemelksorbet på toppen.