Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Blåbær, kjernemelksorbet og mandelmajones

Blåbær, kjernemelksorbet og mandelmajones>

Blåbær rårøres med litt sukker, legges på sterilt glass og karboniseres i romtemperatur i to dager. Lag granite på juicen som blir igjen. Rist nøtter, som mandler eller andre, og grovhakk dem. 

Mandelmajones

100 g mandler, roastes

4 egg, kokes i 4 minutter

2 dl sukkerlake

3 dl brunet smør

3 dl solsikkeoljesalt, etter smak

 

Kjør blandingen i thermomix. Begynn med mandler, så egg, spe med resten og smak til med salt. 

 

Kjernemelksorbet

180 g fløte

150 g sukker

50 g glukose

2 plater gelatin

500 g kjernemelk

75 g syre som sitron, eddik eller syltelake etc. 

 

Varm fløte, sukker og glukose og ha i gelatin. Bland i resten og kjør til sorbet i en iskremmaskin. Anrett med nøtter, mandelmajones og blåbær og avslutt med kjernemelksorbet på toppen.     

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev