440 g bjørnebær, eller flere typer skogsbær
6 flater gelatin
4 eggehviter
120 g sukker
2,5 dl kremfløte
Kjør puré av bærene i en foodprosessor. Varm opp 1/3 av pureen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Press ut vannet og løs opp platene i den varme bærpureen. Bland den varme pureen med den kalde. La det stå på benken til den skal brukes.
Pisk eggehvitene sammen med sukkeret til stiv marengs.
Pisk kremfløten til en løs krem. Vend kremen inn i bærpureen. Vend deretter marengsen inn i blandingen med krem og bær.
Som bunn på denne moussen kan du bruke nesten hva som helst. Her er det brukt fingerkjeks som er dyppet i bjørnebærpuré.
Du kan også bruke et tynt lag av din sjokoladekake som bunn! Server gjerne moussen med bjørnebærpuré ved siden av. Dette er rett og slett bjørnebær som du kjører til puré med en stavmikser sammen med melis til den er så søt som du ønsker. Siles før servering.