Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Basilikum-pannacotta og jordbær

Basilikum-pannacotta og jordbær>

Panna cotta

5 dl kremfløte

100 g sukker

1 vaniljestang

5 ss finhakket basilikum

1,5 gelatinplate

 

Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Sett til side og la det trekke mens du legger gelatinplaten i kaldt vann i 10 minutter.

Klem ut vannet av gelatinen og bløt opp i den varme fløten.

La det stå på benken til romtemperatur.

Ta ut vaniljestangen og kjør inn basilikumen i fløteblandingen med en stavmikser.

Sil blandingen og hell i glassene du ønsker å servere dem i. La dem stå kjølig i minst noen timer før servering.

 

Jordbærpuré

300 g friske jordbær

2 ss sukker

1 vaniljestang

 

Skrap ut innmaten av vaniljestangen og kjør med stavmikser sammen med jordbær og sukker til puré.

 

Jordbærsalsa

300 g jordbær

2 ss finhakket basilikum

1/4 ts limesaft

 

Kutt jordbærene i små biter og bland med basilikum og limesaft. Serveres umiddelbart.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev