Panna cotta
5 dl kremfløte
100 g sukker
1 vaniljestang
5 ss finhakket basilikum
1,5 gelatinplate
Kok opp fløte, sukker og vaniljestang. Sett til side og la det trekke mens du legger gelatinplaten i kaldt vann i 10 minutter.
Klem ut vannet av gelatinen og bløt opp i den varme fløten.
La det stå på benken til romtemperatur.
Ta ut vaniljestangen og kjør inn basilikumen i fløteblandingen med en stavmikser.
Sil blandingen og hell i glassene du ønsker å servere dem i. La dem stå kjølig i minst noen timer før servering.
Jordbærpuré
300 g friske jordbær
2 ss sukker
1 vaniljestang
Skrap ut innmaten av vaniljestangen og kjør med stavmikser sammen med jordbær og sukker til puré.
Jordbærsalsa
300 g jordbær
2 ss finhakket basilikum
1/4 ts limesaft
Kutt jordbærene i små biter og bland med basilikum og limesaft. Serveres umiddelbart.