Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Bao, is, sorbet, sjokolade og corn flakes

Bao, is, sorbet, sjokolade og corn flakes>

½ pakke gjær

250 g mel

120 g fingervarmt vann

2 ss melkepulver

3 ss sukker

1 ts salt

Miks gjæren og vannet i en bolle til alt er oppløst. Bland alt det tørre i en bolle. Ha den tørre miksen over i vann- og gjærblandingen og fortsett å kna deigen til den er smidig. La deigen stå til heving i 1 time. 

Hell deigen ut på en benk og stikk ut emner på 20 g. Rull små boller som du deretter kjevler ut til en middels tykk pannekake.

Pensle med smør eller olje på den ene siden og brett over på midten slik at det blir en halvmåne. Plasser Baoene på brett og steam i ovnen på 100 °C i 8-10 minutter. Om ønskelig stikkes Baoene ut rett etter steking.

 

 

Stekt hvit sjokolade

200 g hvit sjokolade

 

Den hvite sjokoladen legges jevnt utover på et brett med silikonmatte og stekes i ovnen ved 160 °C til den er lys og gyldenbrun. Avkjøl sjokoladen før den kjøres opp eller hakkes til fine biter.

 

Corn flakes crunch

300 g knuste corn flakes

60 g melkepulver

60 g sukker

5 g salt

225 g smør

 

Start med å smelte smøret forsiktig i en kjele. Bland alt det tørre godt. Når smøret er smeltet helles dette forsiktig over den tørre blandingen. Vend smøret godt inn.

Stek på brett eller i en ildfast form ved 175 °C i ca. 20 minutter til cornflakesen har fått en fin farge. Husk å røre for å få en jevn farge!

 

Sitroncurd

240 g sukker

4 egg

2 dl sitronsaft og zest

250 smør, i terninger

 

Press saften av sitronen og riv zesten av fire sitroner med et microplane rivjern. Fyll sukker, egg, sitronsaft og zest i en kjele og varm opp til det tykner. Rør hele tiden. Ta kjelen vekk fra platen og pisk inn smørterningene. Pass på at alt smøret er oppløst. Sil curden når den er varm.

 

 

Karamell

150 g sukker

150 g brunt sukker

15 g flaksalt

1 l kremfløte

2 plater gelatin

 

Smelt det hvite sukkeret i en kjele. Når sukkeret begynner å få en lys brun farge tilsettes det brune sukkeret. Smelt dette sammen til det får en passe mørk farge.

Hell forsiktig oppvarmet fløte i karamellen mens det piskes kraftig. Reduser karamellen til den holder en temperatur på 108 °C. Ta kjelen av platen og tilsett saltet og gelatinen. Pisk kraftig før karamellen siles og avkjøles.

 

 

Vaniljeis

7 dl H-melk

3 dl fløte

8 eggeplommer

180 g sukker

1 vaniljestang

 

Pisk eggene sammen med halvparten av sukkeret i en bolle. Ha melken, fløten, resten av sukkeret og vaniljestang, både stangen og frøene, i en kjele.

Kok dette forsiktig opp. Hell melkeblandingen over eggene mens det piskes kraftig. Isen legeres nå på egenhånd. Hvis den ikke er legert nok, varm den forsiktig på platen og rør med en slikkepott. Det kan være lurt å følge med og røre underveis. Isen siles og fryses.

 

Rabarbrasorbet

1 kg rabarbrapuré

400 g sukkerlake 50/50 glukose og sukker

juster med syre

2 plater gelatin

 

Kok en sukkerlake med 50/50 glukose og sukker og tilsett gelatin. Avkjøl laken litt før den has i rabarbrapureen. Smak til med sitronsaft. Sorbeten fryses. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev