Bakt rabarbra
2 medium tykke rabarbrastilker
45 g demerara sukker
50 g Røros-smør eller saltet smør
90 g hvetemel
40 g mandelmel
1 egg
Kjør demerarasukker, smør, hvetemel og mandelmel sammen på thermomix. Ha i et egg og kjør til en glatt deig.
Del rabarbraen opp i 4 cm lange biter. Pakk deigen i et tynt lag rundt rabarbraen og stek på 200° C i 10 minutter eller til den er gylden og fin.
Serveres varm.
Brunet høy
Ha høy i en gastrobakk og legg et brett over. Stek høyet på 180 ° C i 50 minutter.
Høy sorbet
1 liter vann
20 g toastet høy
1 laurbærblad
150 g glukose
200 g sukker
200 g brunt sukker
1 plate gelatin
Legg høy i en gastrobakk, kok opp vann, sukker, glukose og laurbærblad og hell dette over høyet.
Dekk med clingfilm og stek i ovn på 83° C i 12 timer. Sil og gi et raskt oppkok. Ha i gelatin og frys i pacoboks.
Kjøres opp rett før bruk.
Fløte og høy
10 g brunet høy
450 g fløte
50 g brunt sukker
Dekk høyet med fløte og sukker. Gi et raskt oppkok og dekk kjelen med clingfilm. La dette stå å trekke i 1 time. Sil igjennom klede og avkjøl.
Pisk opp til den så vidt begynner å tykne.
Kjørvelstilker
100 g høy
100 g kakao
16 kjørvelstilker
50 g eggehviter, kjørt med stavmikser og silt
150 g melis
Stek høyet i ovn på 200° C til det er helt svart. Kjør dette på thermomix sammen med kakao til det er blitt et helt fint pulver.
Sikt igjennom en fin sil. Bland eggehviter og melis. Dypp kjørvelstilkene i melisglasuren.
Rist av overflødig glasur og vend stilkene i høy og kakaopulveret. Tørket i romtemperatur i 24 timer. Pass på at rommet du tørker i ikke er fuktig.
Hvit sjokolade og estragonkrem
250 g melk
40 g grov kuttet fersk estragon, stilk og blad
20 hele sort pepper
4 plater gelatin
350 g valhrona opalys
490 g krem
Toast hel, sort pepper i en kjele. Når disse «popper» har du på melk og estragon. Gi et raskt oppkok og rør inn gelatin.
Ta kjele av varmen, dekk med klingfilm og la dette stå å trekke i 20 minutter. Sil og bland inn smeltet sjokolade.
Avkjøl litt og vend inn krem. Ha i sprøyte pose og la den sett seg litt på kjøl før bruk.
Fryst kick
6 kick fra butikken
Ta kick ut av papiret og frys den i paco. Når dette er fryst kjøres dette på paco, serveres fryst. «Pynt» dessertene med kjørvelblad, estragon og jordbær