Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Arme riddere med vaniljeis og jordbær

Arme riddere med vaniljeis og jordbær>

Brioche

4 egg

350 g hvetemel

7 g salt

50 g sukker

20 g gjær

135 g smør

 

Bland alt unntatt smør og elt i ca. 10 minutter. Tilsett smør i terninger og sett til heving i ca. 4 timer i romtemperatur eller over natten. Del opp deigen i 4 emner og legg dem i former. Hev til dobbel størrelse og pensle med egg. Stekes på 180 °C i 10 minutter til de er gylne.

 

Dyppe-smete

2 egg

1 dl melk

0,3 dl fløte

½ ts kanel

 

Vend briocheskiver i smeten, vend i sukker og stek på lav temperatur til de er gylne og karamellisert.

 

Vaniljeis

2,5 dl melk

2,5 dl fløte

100 g sukker

1 vaniljestang

5 eggeplommer

 

Varm fløte, melk, sukker og vaniljestang. Slå blandingen forsiktig over eggeplommer under omrøring og varm opp til vaniljesauskonsistens. Avkjøl litt og kjør i ismaskin til vaniljeis.Jordbær og sitronmelisse til anretning. Legg opp som på bildet.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev