FOTO stian Broch
KOKK nina Kristoffersen og Joachim Lindgren
appetitt 2/2017
Brioche
4 egg
350 g hvetemel
7 g salt
50 g sukker
20 g gjær
135 g smør
Bland alt unntatt smør og elt i ca. 10 minutter. Tilsett smør i terninger og sett til heving i ca. 4 timer i romtemperatur eller over natten. Del opp deigen i 4 emner og legg dem i former. Hev til dobbel størrelse og pensle med egg. Stekes på 180 °C i 10 minutter til de er gylne.
Dyppe-smete
2 egg
1 dl melk
0,3 dl fløte
½ ts kanel
Vend briocheskiver i smeten, vend i sukker og stek på lav temperatur til de er gylne og karamellisert.
Vaniljeis
2,5 dl melk
2,5 dl fløte
100 g sukker
1 vaniljestang
5 eggeplommer
Varm fløte, melk, sukker og vaniljestang. Slå blandingen forsiktig over eggeplommer under omrøring og varm opp til vaniljesauskonsistens. Avkjøl litt og kjør i ismaskin til vaniljeis.Jordbær og sitronmelisse til anretning. Legg opp som på bildet.