FOTO Kine Osan og Ulla Westbø
KOKK Konditor Tonje Holtungen
APPETITT 2/2009
100 g pærepure
4 g maizena
1 ss tørket appelsinskall
150 g eggehviter
62 g sukker
Kok opp pure, appelsin og maizena. Stivpisk hvitene på sakte fart, mens sukkeret tilsettes vekselvis. Bland alt forsiktig sammen og fyll blandingen i uthulte appelsiner.
Stek soufflene i ca 8 minutter på 180 °C.
APPELSINSORBET
1 liter ferskpresset juice
200 g sukker
50 g glukose
5 g gelatin
2 dl vann
2 ss tørket appelsinskall
1 dl Grand Marnier
Kok opp sukker, vann og appelsinskall. Tilsett oppbløtt gelatin og glukose. La det stå over natten. Tilsett likøren, sil av og frys inn til sorbet i Paco Jet bokser.
THAIRIS
Kok grøtris som anvist på pakken, men bytt ut halvparten av melken med kokosmelk. Tilsett sitrongress og reven ingefær. Avkjøl og bland ut til ønsket konsistens med pisket fløte.
Garneres med appelsinfileter og hakket Kvikk Lunsj.