Tertebunn
300 g mel
200 g kaldt smør
100 g melis
1 egg
Kjør alt utenom egg i en kjøkkenmaskin til alt smøret er utjevnet i melet. Ha i egget og la det bli en fast deig. Kna godt sammen for hånd.
La deigen ligge minst en time i kjøleskapet. Kjevle deigen til ca 3 mm. Legg i terteform. Prikk med en gaffel og sett den i kjøleskapet en
halvtime før du steker på 160 ° C i ca 20 minutter til den er gyllen og sprø.
Fyll med:
Sjokolade og ingefær
150 g mørk sjokolade
frøene fra 1 vaniljestang
2 ss finrevet ingefær
3 dl fløte
3 plater gelatin
Smelt sjokoladen over vannbad. Kok opp fløten med vanilje og ingefær.
Bløtlegg gelatinen, press ut vannet og ha den i fløten. Visp fløten forsiktig inn i sjokoladen. Fyll i ferdig tertebunn.