Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade terte, sjokolade med ingefær

terte, sjokolade med ingefær>

Tertebunn

300 g mel

200 g kaldt smør

100 g melis

1 egg

 

Kjør alt utenom egg i en kjøkkenmaskin til alt smøret er utjevnet i melet. Ha i egget og la det bli en fast deig. Kna godt sammen for hånd.

La deigen ligge minst en time i kjøleskapet. Kjevle deigen til ca 3 mm. Legg i terteform. Prikk med en gaffel og sett den i kjøleskapet en

halvtime før du steker på 160 ° C i ca 20 minutter til den er gyllen og sprø.

 

Fyll med:

 

Sjokolade og ingefær

150 g mørk sjokolade

frøene fra 1 vaniljestang

2 ss finrevet ingefær

3 dl fløte

3 plater gelatin

 

Smelt sjokoladen over vannbad. Kok opp fløten med vanilje og ingefær.

Bløtlegg gelatinen, press ut vannet og ha den i fløten. Visp fløten forsiktig inn i sjokoladen. Fyll i ferdig tertebunn.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev