Nyhet
Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Tarte tartin

Tarte tartin>

200 g sukker

50 g smør

2 epler

2 plater butterdeig

1 egg

 

Smelt sukkeret til karamell og rør inn smøret. Hell dette over i en form, så jevnt som mulig. Skrell eplene, fjern kjernehuset, og del dem på midten. Skjær dem i tynne skiver og legg dem tett i tett på karamellen. Legg de to platene butterdeig oppå hverandre. Kjevle ut til deigen er like stor som formen med eplene. Prikk jevnt og godt med en gaffel og legg over eplene.

Slå sammen egget og pensle deigen. Stek på 200 °C i ca 15-20 minutter til deigen er ferdig stekt og gyllen. Skal den serveres med en gang, hvelv den over på ett fat. Hvis ikke skal den settes kaldt. Ved servering varmes bunnen på formen over gass eller på platen til karamellen smelter igjen. Hvelv kaken og varm den i ovnen. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev