Nyhet
Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Fylte julestjerner

Fylte julestjerner>

9 egg

750 g sukker

1500 g fint mel

900 g mykt, usaltet smør

9 ss bakepulver 

 

 

Pisk egg og sukker og tilsett halvparten av melet. Bland inn smør og tilsett resten av melet. Kjevle ut deigen i passe tykkelse og stikk ut i ønskede former. Til jul passer det med stjerner, hjerter, trær og kuler. Det er mange fine former å få kjøpt.

 

Bruk gjerne pepperkakeformer.

Stikk ut og stek dem på brett med bakepapir på 165 °C i ca. 6 minutter til de har fått en jevn, men lys gyllen farge.

 

Du kan også tilsette litt julekrydder i smeten, litt avhengig av hva du skal bruke som kremfyll. Kardemomme, vanilje, anis, safran og kanel passer fint. 

 

 

Appelsinkrem

160 g nypresset appelsinjuice

zest av appelsinene

130 g egg

216 g sukker

226 g smør

6 g gelatin

 

Kok opp juice og zest og sil av. Egg og sukker røres sammen og litt av væsken has i eggeblandingen. Rør sammen, hell alt tilbake i kjelen og varm opp til 84 °C.

 

Ha i gelatin, tilsett smør og kjør med stavmikser til en glatt krem. Settes kaldt, helst over natta.

 

 

Bringebærkrem

500 g bringebærpuré

125 g sukker

5,5 g agar

 

Bland sukker og agar. Tilsett bringebærpuré og kok alt sammen i to minutter. Sett kremen kaldt. Når den er kald, kjøres den til en glatt puré. 

Monter kjeksen sammen med krem i midten. 

 

Disse egner seg godt som gaver og kan fint legges i en tett boks eller på et rent, tett glass. Er du av den julete typen, kan du pynte med både melis, sjokoladeglasur eller annen pynt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev