FOTO ingvar eriksson
KOKK Karla SIEVERTS ogJan Robin Ektvedt
APPETITT 2/2011
100 g puffet spelt
100 g mørk sjokolade
20 g kakaofett, kan droppes
Smelt sjokolade og kakaofett i en bolle i vannbad. Bland spelten inn i sjokoladeblandingen, og bruk en skje til å lage små boller.
Legg på bakepapir og sett dem kaldt. Serveres som helgekos, i barneselskap eller som en del av en desserttapas.
PUFFET SPELT
Kok speltperlene i godt med saltet vann til spelten er gjennomkokt. Sil av vannet som er til overs og avkjøl. Tørk lett av spelten, og strø den utover på to brett med bakepapir. La den tørke på et lunt sted i to døgn. Friter den tørkede spelten på 250 °C til alle er puffet, sprø og crunchy.
Ta dem opp med en sil og legg dem på papir til de har kjølt seg ned og tørket.