Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Speltboller med sjokolade

Speltboller med sjokolade>

100 g puffet spelt

100 g mørk sjokolade

20 g kakaofett, kan droppes

 

Smelt sjokolade og kakaofett i en bolle i vannbad. Bland spelten inn i sjokoladeblandingen, og bruk en skje til å lage små boller.

Legg på bakepapir og sett dem kaldt. Serveres som helgekos, i barneselskap eller som en del av en desserttapas.

 

PUFFET SPELT

Kok speltperlene i godt med saltet vann til spelten er gjennomkokt. Sil av vannet som er til overs og  avkjøl. Tørk lett av spelten, og strø den utover på to brett med bakepapir. La den tørke på et lunt sted i to døgn. Friter den tørkede spelten på 250 °C  til alle er puffet, sprø og crunchy.

Ta dem opp med en sil og legg dem på papir til de har kjølt seg ned og tørket.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev