Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Sommerkake med jordbær

Sommerkake med jordbær>

bunn av lady fingers

200 g sukker (1)

400 g eggplommer

475 g eggehvite

200 g sukker (2)

400 g siktet hvetemel

 

Pisk sukker (1) og eggeplommer hvitt. Pisk eggehviter og sukker (2) til marengs. Bland inn 2/3 av marengsen i eggeplommene og løft så forsiktig inn mel. Bland så forsiktig inn resten av marengsen. Sprøyt blandingen til «fingre» tett i tett. «Fingrene» stekes på 180 °C i ca 8 minutter.

 

Jordbærkrem

4 dl kald jordbærpuré

80 g melis

12 g gelatin

350 g fløte

 

Bløt gelatinen. Pisk fløten til krem og bland inn jordbærpuré og melis. Smelt gelatinen og bland i 1/3 puré og ha så i resten av pureen. Bland inn kremen. Fyll blandingen i former som er fôret med lady fingers. Man kan godt blande inn litt bær når man fyller formene. Sett dem i kjøleskapet natten over eller de kan fryses. Pynt gjerne kakene med jordbær og andre sorter  av sommerens frukter og bær. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev