bunn av lady fingers
200 g sukker (1)
400 g eggplommer
475 g eggehvite
200 g sukker (2)
400 g siktet hvetemel
Pisk sukker (1) og eggeplommer hvitt. Pisk eggehviter og sukker (2) til marengs. Bland inn 2/3 av marengsen i eggeplommene og løft så forsiktig inn mel. Bland så forsiktig inn resten av marengsen. Sprøyt blandingen til «fingre» tett i tett. «Fingrene» stekes på 180 °C i ca 8 minutter.
Jordbærkrem
4 dl kald jordbærpuré
80 g melis
12 g gelatin
350 g fløte
Bløt gelatinen. Pisk fløten til krem og bland inn jordbærpuré og melis. Smelt gelatinen og bland i 1/3 puré og ha så i resten av pureen. Bland inn kremen. Fyll blandingen i former som er fôret med lady fingers. Man kan godt blande inn litt bær når man fyller formene. Sett dem i kjøleskapet natten over eller de kan fryses. Pynt gjerne kakene med jordbær og andre sorter av sommerens frukter og bær.