Smuldrepai
1 dl hvetemel
1,5 dl lettkokte havregryn
35 g sukker
75 g kaldt smør
150 g sommerbær eller frukt, som rabarbra, bringebær og jordbær
Ha alle ingrediensene til smuldredeigen i en foodprosessor med kniv. Kjør hurtig sammen til smuler. Dryss dette over bærene og stek paien til smulene er sprø. Det tar ca 20 minutter.
Vaniljesaus
1 liter fløte
180 g sukker
12 eggeplommer
1 vaniljestang
Varm opp fløte, vanilje og sukker til kokepunktet. Legér med plommene. Pisk godt og varm opp til rett under kokepunktet. Ta av varmen, sil og avkjøl.
Muffins
2,5 dl mel
3 dl lett kokte havregryn
2 ts bakepulver
1 dl sukker
½ ts salt
2 egg
0,5 dl olje
2 dl melk
1,5 dl bringebær eller annen type bær etter smak
Bland sammen røren. Ikke rør mer enn nødvendig, ellers blir muffinsene fort flate. Tilsett bærene og fordel den i formene.
Sprø topping
2 dl mel
0,5 dl sukker
0,5 dl kokos
75 g smør
Ha ingrediensene til toppingen i en foodprosessor med kniv. Kjør hurtig sammen til smuler.Dryss dette over muffinsene, og stek dem i ca 20 minutter. Ha ingrediensene til toppingen i en foodprosessor med kniv. Kjør hurtig sammen til smuler. Dryss dette over muffinsene, og stek dem i ca 20 minutter.