Nyhet
Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Smuldrepai og muffins

Smuldrepai og muffins>

Smuldrepai

 1 dl hvetemel

1,5 dl lettkokte havregryn

35 g sukker

75 g kaldt smør

150 g sommerbær eller frukt, som rabarbra, bringebær og jordbær

 

Ha alle ingrediensene til smuldredeigen i en foodprosessor med kniv. Kjør hurtig sammen til smuler. Dryss dette over bærene og stek paien til smulene er sprø. Det tar ca 20 minutter.

 

Vaniljesaus

 1 liter fløte

180 g sukker

12 eggeplommer

1 vaniljestang

 

Varm opp fløte, vanilje og sukker til kokepunktet. Legér med plommene. Pisk godt og varm opp til rett under kokepunktet. Ta av varmen, sil og avkjøl.  

 

Muffins

 2,5 dl mel

3 dl lett kokte havregryn

2 ts bakepulver

1 dl sukker

½ ts salt

2 egg

0,5 dl olje

2 dl melk

1,5 dl bringebær eller annen type bær etter smak

 

Bland sammen røren. Ikke rør mer enn nødvendig, ellers blir muffinsene fort flate. Tilsett bærene og fordel den i formene.  

 

Sprø topping

2 dl mel

0,5 dl sukker

0,5 dl kokos

75 g smør

 

Ha ingrediensene til toppingen i en foodprosessor med kniv.  Kjør hurtig sammen til smuler.Dryss dette over muffinsene, og stek dem i ca 20 minutter.  Ha ingrediensene til toppingen i en foodprosessor med kniv. Kjør hurtig sammen til smuler. Dryss dette over muffinsene, og stek dem i ca 20 minutter.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev