FOTO stian Broch
KOKK jeroen Trumi, Erlend Volden og Jan Arve Stålskjær- W.B.Samson
appetitt 4/2013
to bakebrett ca 16 – 20 stk
700 g hvetemel
160 g sukker
30 g bakepulver
20 g vaniljesukker
280 g smør
150 g egg
290 g kremfløte
230 g mørk sjokolade i biter
230 g melkesjokolade i biter
Kjør romtemperert smør og alt det tørre godt sammen med en eltekrok i en kjøkkenmaskin, slik at smøret har smuldret seg godt inn. Det tar ca 5 minutter sakte og 5 minutter hurtig. Tilsett fløten og eggene, og bland dette inn på lav hastighet. Skrap godt ned i bunn med en slikkepott, så alt blir godt blandet sammen. Tilsett sjokoladebitene til slutt på lav hastighet.
Bruk en is-skje eller en stor serveringsskje, og dypp den i et glass vann og form passe store emner.
Legges på brett med bakepapir. Stekes midt i ovn på 180° C i ca 25 minutter,
til de er gylne på toppen. Bruk stekepinne om du er usikker på stekingen. Pensles med egg etter steking. Serveres lunt med et glass melk eller nybrygget kaffe eller et godt juleøl.