Nyhet
Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade sjoko-scones

sjoko-scones >

to bakebrett ca 16 – 20 stk

700 g hvetemel  

160 g sukker

30 g bakepulver 

20 g vaniljesukker

280 g smør        

150 g egg 

290 g kremfløte

230 g mørk sjokolade  i biter

230 g melkesjokolade i biter

 

Kjør romtemperert smør og alt det tørre godt sammen med en eltekrok i en kjøkkenmaskin, slik at smøret har smuldret seg godt inn. Det tar ca 5 minutter sakte og 5 minutter hurtig. Tilsett fløten og eggene, og bland dette inn på lav hastighet. Skrap godt ned i bunn med en slikkepott, så alt blir godt blandet sammen. Tilsett sjokoladebitene til slutt på lav hastighet. Bruk en is-skje eller en stor serveringsskje, og dypp den i et glass vann og form passe store emner.

Legges på brett med bakepapir. Stekes midt i ovn på 180° C i ca 25 minutter, til de er gylne på toppen. Bruk stekepinne om du er usikker på stekingen. Pensles med egg etter steking. Serveres lunt med et glass melk eller nybrygget kaffe eller et godt juleøl. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev