Nyhet
Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Sablè Breton, creme mousseline og jordbær

Sablè Breton, creme mousseline og jordbær>

Sablè Breton

Til en kake på 26 cm eller 10 små

125 g usaltet smør, romtemperert

2 g salt

65 g melis

65 g eggeplomme

75 g mandelmel

160 g mel

7 g bakepulver

25 g toastet mandelflak

 

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommer og bland inn siktet mel, mandelmel og bakepulver forsiktig. Elt deigen ferdig for hånd. Form den til en avlang bunn, pakk den inn i plast og avkjøl i en time.

Kjevle deigen ut med litt mel til 7 mm tykkelse og stikk den ut i ønsket form. Her er det lurt hvis du har en form i 2 forskjellige størrelser. Den største brukes til Sablè Breton, og den minste til å støpe mousselinekremen i. Hvis du ikke har to former, kan man sprøyte på mousselinekremen med en sprøytepose. Bunnen stekes på et stekebrett på 180 °C i ca 20-25 minutter. Den hever seg til ca 1 cm høy. Avkjøl.  

 

Cremè mousseline 

Til en kake 26 cm eller 10 små

125 g melk

80 g sukker

20 g eggeplommer

17 g maisenna

½ vaniljestang

 

Alt blandes og kokes til vaniljekrem.

 

30 g usaltet, temperert smør tilsettes den varme kremen. Smak til med Cointreau eller Pernod. Sprøytes eller støpes i en 24 cm ring. Avkjøl.

 

 ½ kurv jordbær

10 pistasjenøtter

noen blader mynte

sjokoladespiraler

 

Legg den ferdigstekte Sablè Breton-bunnen på et fat og legg på den avkjølte avlange formen med mousselinekrem. Dryss gjerne på litt brødkrumme eller knust kjeks, slik at ikke jordbærene sklir. Pynt med frukt eller bær etter ønske. Jeg brukte ca ½ kurv jordbær, nøtter, mynte og sjokoladespiraler til denne oppskriften.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev