Nyhet
Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Snickers og solbær med popcornis

Snickers og solbær med popcornis>

Snickersbunn

5 ss peanøttsmør

75 g melkesjokolade

60 g feulietine

 

Smelt sjokolade og rør inn peanøttsmør og feulietine. Kjevle ut en tynn leiv på ca 2 med mer. Frys og legge dette som bunn.

 

Salt karamellganache

100 g sukker

200 g fløte

2,5 g maldonsalt

250 g hvit sjokolade

25 g usaltet smør

 

Smelt sukker til mørk karamell. Deglaser med kokende fløte og salt. Sil ganachen over den smeltede hvite sjokoladen og emulger. Rør inn smøret og støp et lag på 7 mm over sjokoladebunnen. Frys inn.

 

Melkesjokolade cremeux

40 g  eggeplomme

20 g  sukker

125 g fløte

125 g melk

460 g krem

450 g melkesjokolade

200 g guanaja

 

Kok opp fløte og melk. Bland eggeplommer og sukker i en bolle og hell den varme væsken over under omrøring. Leger smeten, sil og bland med den smeltede sjokoladen. Vend inn kremen, hell den over ganachen og frys. Når kaken er frossen kuttes den i passende stykker. Disse settes i kjøleskapet før de trekkes med glasur.

 

Sort glasur

240 g fløte

260 g vann

120 g kakao

360 g sukker

50 g glukose

6,5 plate gelatin

 

Kok opp alt unntatt gelatin og kok til 103 °C. Sil og avkjøl. Tilsett gelatin ved 40 °C. Ved glasering bør kaken være på 4 °C og glasuren 40 °C.  

 

Popcornis

½ l H-melk

½ l fløte

180 g sukker

1 pose popcorn

10 eggeplommer

 

Kok opp melk, fløte og sukker. Tilsett popcorn og la dette trekke i 1 time. Sil godt og varm opp igjen. Hell dette over eggeplommene mens du pisker. Frys blandingen inn. Isen kan marmoreres med noen striper solbærpure.

 

Popcorn «snø»  

Popcorn fryses. Når det er frossent knuses det til pulver.

 

Peanøttkrokan                                     

180 g usaltet smør

100 g glukose

175 g sukker

150 g saltede, grovhakkede  peanøtter

 

Kok opp sukker og glukose. Tilsett peanøtter og kok i 2-3 minutter. Hell blandingen på brett med bakepapir og stek i ovnen på 180 °C til den er gyllen og avkjøl. Knus blandingen til grov krokan.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev