Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Plomme cobler

Plomme cobler>

Plomme cobler

600 g plommer

100 g sukker

1 dl rosévin

 

Fjern steinen i plommene og del i biter. Kok opp med sukker og vin og småkok under lokk i ca. 5 minutter, avhengig av hvor modne plommene er. Hell plommene rett over i ildfast form.

 

Deig

80 g kaldt smør, i terninger

200 g mel

2 ts bakepulver

100 g sukker

120 g melk

litt hasselnøtter

 

Kna det tørre sammen med det kalde smøret til massen blir grynete. Tilsett så mye væske at deigen akkurat blir fast. Legg deigen over plommene med skje eller smuldre over med fingrene. Hakk opp noen hasselnøtter og strø over. Stek på 200 °C til gyllen farge, i ca. 12 minutter.

 

 

Vaniljesaus

5 dl fløte

90 g sukker

6 eggeplommer

1 vaniljestang

 

Varm opp fløte, vanilje og sukker til kokepunktet. Pisk inn eggeplommer

og rør konstant til det tykner. Hell rett over i en bolle med sil, og passér. Avkjøl.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev