Pizzadeig
1 kg hvetemel eller Tipo «0»
1 pose tørrgjær
5 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
2 ss salt
litt mel til utbaking
Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og olje.
Elt deigen godt til den er smidig og myk.
La deigen heve til dobbelt størrelse.
Del deigen i seks like store emner og rull dem til boller eller til en stor pizza om du vil det.
Kjevle bollene ut til tynne bunner.
Fyll på med ønsket topping og stek pizzaen i varm ovn i ca 5 minutter.
1 utkjevlet pizzabunn, ca 25 cm
½ -1 dl vaniljekrem eller crème fraîche
150 g frisk røde bær som rips, bringebær og jordbær
1 ss små rosmarinblader
50 g hakket hvit sjokolade
mynteblader og melis til pynt
Smør pizzabunnen med et tynt lag vaniljekrem eller crème fraîche. Legg bærene jevnt utover og dryss over rosmarinblader og hvit sjokolade.
Stek pizzaen i varm pizzaovn i ca 5 minutter.
Topp med små mynteblader og et lett melisdryss.