Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade ostekake med blåbær

ostekake med blåbær>

Ostekake

250 g usaltet smør

500 g seterømme

1 kg naturell kremost

1 kopp farin saften av en lime

3 ss maisenna

6 hele egg

 

Blåbærkompott

2 kopper ferske blåbær

2 ss vann

2 ss maisenna, blandet ut i litt vann

sukker etter smak

1 ts kanel

 

Graham cracker crust

1 1⁄2 kopp med knuste Graham crackers

1⁄4 kopp sukker

1⁄4 kopp smeltet smør

 

Alle ingrediensene skal ha romtemperatur. Dette er veldig viktig! Forvarm ovnen til 125 °C. Pensle en springform på 30 cm og kle bunnen med aluminiumsfolie. Bland ingrediensene til bun- nen sammen og trykk den flat  med et glass. Sett til side. Ha blåbærene sammen med sukker, kanel og vann og la det få et oppkok. Tilsett maisennablandingen og gi det et nytt oppkok.  Sil kompotten og fyll 50 % av den over i en sprutepose. Sett resten av kompotten i kjøleskapet til servering. 

 Bland sammen smør, sukker og kremost til en fin smete. Tilsett rømme med de andre ingrediensene separat. Bland forsiktig rømmeblandingen i smørblandingen og påse at den blir glatt og fin. Fyll osteblandingen i paiform en og kakk den mot underlaget slik at du fjerner eventuelle luftlommer. 

 Dekorer toppen av ostefyllet med blåbærkompotten i et dekorativt mønster. Sett formen i en større form og fyll den store formen med vann til ca halvparten. 

Bak ostekaken i ca 1 til 1 1⁄2 time eller til den er passe stiv i midten. Server med blåbærkompott og litt vaniljekrem. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev