Graham cracker crust
1 1⁄2 kopp med knuste Graham crackers
1⁄4 kopp sukker
1⁄4 kopp smeltet smør
Alle ingrediensene skal ha romtemperatur. Dette er veldig viktig! Forvarm ovnen til 125 °C. Pensle en springform på 30 cm og kle bunnen med aluminiumsfolie. Bland ingrediensene til bun- nen sammen og trykk den flat med et glass. Sett til side. Ha blåbærene sammen med sukker, kanel og vann og la det få et oppkok. Tilsett maisennablandingen og gi det et nytt oppkok. Sil kompotten og fyll 50 % av den over i en sprutepose. Sett resten av kompotten i kjøleskapet til servering.
Bland sammen smør, sukker og kremost til en fin smete. Tilsett rømme med de andre ingrediensene separat. Bland forsiktig rømmeblandingen i smørblandingen og påse at den blir glatt og fin. Fyll osteblandingen i paiform en og kakk den mot underlaget slik at du fjerner eventuelle luftlommer.
Dekorer toppen av ostefyllet med blåbærkompotten i et dekorativt mønster. Sett formen i en større form og fyll den store formen med vann til ca halvparten.
Bak ostekaken i ca 1 til 1 1⁄2 time eller til den er passe stiv i midten. Server med blåbærkompott og litt vaniljekrem.