Nyhet
Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade omelett Norvegiènne

omelett Norvegiènne>

Ruladebunn

100 g egg

20 g eggeplommer

75 g sukker

50 g hvetemel

 

Pisk opp egg, eggeplomme og sukker til luftig eggedosis.Sikt og vend inn hvetemel. Smør deigen ut på et brett med bakepapir, ca 5 mm i høyde. Stek på 240 °C i 7 minutter og avkjøl.

 

Yoghurtis

500 g yoghurt

150 g sukker

150 g vann

60 g glukose

2 revet skall av sitron

2 plater gelatin

 

Kok opp lake på sukker og vann. Avkjøl og bland med yoghurt. Smak til med sitron- saft. Frys smeten inn med en ismaskin eller i fryseren, og rør underveis. Du kan også kjøpe ferdiglaget yoghurtis.

 

Jordbær, mango og  verbenasalsa

1 kurv jordbær

1 mango, skåret i fine terninger på 5x5 mm

75 g sukker, etter smak

chiffonade av sitronverbena eller sitronmelisse

 

Kutt jordbær og mango i terninger. Sukre lett og la det stå i 5 minutter. Tilsett chiffonade av sitron- verbena eller sitronmelisse. Press appelsiner til å dynke bunnen  ca 2 dl appelsinjuice  og 100 g sukker. Varmes opp til sukkeret er oppløst.

 

Marengs

100 g eggehvite

50 g melis

 

Pisk eggehvitene og tilsett melis litt etter litt. Pisk mareng- sen helt stiv og ha den i en sprøytepose. Skjær bunnen slik at du har tre strimler på 12x18 cm. Legg en bunn på et bake- papir med en plate under. Bunnen dynkes med litt av appelsinlaken og legg der- etter på 1/3 av salsaen. Legg deretter på et godt lag med yoghurtis og deretter en ny bunn. Gjenta prosessen to ganger hvis du vil ha en avlang kake på 12x18cm og ca 10 cm høyde. Sett kaken i fryseren til den skal brukes. 

 Pisk marengsen og ta ut kaken fra fryseren. Plasser den på et passende fat og dekorer med marengs etter eget ønske. Før servering settes kaken inn i stekeovn med grillfunksjon. Pass på for dette går fort. Kaken skal være gyllen, ikke brent.

Serveres hel, og deles opp foran gjestene. Hvis man ønsker, kan man varme opp likør etter ønske. Tenn på og hell over kaken ved servering. Denne lages vanligvis med vaniljeis. Ved å bytte ut isen til en magrere yoghurtis, blir hele desserten «lettere» og friskere. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev