FOTO Kine Osan og Ulla Westbø
KOKK Konditor Tonje Holtungen
APPETITT 2/2009
Muffinsmasse
4,5 dl hvetemel
2 dl sukker
3 ss bakepulver
½ ts salt
1 egg
0,75 dl olje
2,5 dl H-melk
Bland alt sammen og stek på 190 °C. Tiden er avhengig av store eller små muffinsformer.
Forskjellige toppinger til muffins:
Kremosttopping
100 g melis
50 g smør
50 g kremost
Temperer alle råvarene og pisk dem til en glatt masse.
Sjokoladekrem
2 dl fløte
250 g mørk sjokolade
50 g smør
Kok opp fløte. Tilsett sjokolade, så temperert smør.
Avkjøl i kjøleskap og pisk opp med maskin før bruk.
Bringebærtopping
Tilsett 2 dl frosne bringebær i ferdig kjørt masse.
Pynt med kremosttopping som er tilsatt 1 ss seterrømme
og for eksempel knuste rosa makroner.
Gulrottopping
Tilsett en stor, finreven gulrot i ferdig kjørt masse, med ½ ts kanel.
Pynt med kremosttopping, og for eksempel hakkede pistasjer.
Sachertopping
Tilsett 1 stor ss kakao og 50g hakket god sjokolade i ferdig kjørt masse.
Lag et lite hull i muffins toppen og fyll i aprikossyltetøy.
Pynt med kremosttopping tilsatt 2 ss aprikossyltetøy og 50 g reven marsipan, og for eksempel friske aprikoser.
Sitrontopping
Tilsett 1 ts valmuefrø, samt skallet og saften av en sitron i ferdig kjørt masse. Pynt med kremosttopping, og for eksempel sitron og valmuefrø.
After Eight-topping
Tilsett hakket mynte og 50 g sjokoladebiter i ferdig kjørt masse.
Pynt med sjokoladekrem og mynteblad.