Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Muffins med toppings

Muffins med toppings>

Muffinsmasse

4,5 dl hvetemel

2 dl sukker

3 ss bakepulver

½ ts salt

1 egg

0,75 dl olje

2,5 dl H-melk

 

Bland alt sammen og stek på 190 °C. Tiden er avhengig av store eller små muffinsformer.

 

Forskjellige toppinger til muffins:

 

Kremosttopping

100 g melis

50 g smør

50 g kremost

 

Temperer alle råvarene og pisk dem til en glatt masse.

 

 

Sjokoladekrem

2 dl fløte

250 g mørk sjokolade

50 g smør

 

Kok opp fløte. Tilsett sjokolade, så temperert smør.

Avkjøl i kjøleskap og pisk opp med maskin før bruk.

 

 

Bringebærtopping

Tilsett 2 dl frosne bringebær i ferdig kjørt masse.

Pynt med kremosttopping som er tilsatt 1 ss seterrømme

og for eksempel knuste rosa makroner.

 

Gulrottopping       

Tilsett en stor, finreven gulrot i ferdig kjørt masse, med ½ ts kanel.

Pynt med kremosttopping, og for eksempel hakkede pistasjer.

 

Sachertopping

Tilsett 1 stor ss kakao og 50g hakket god sjokolade i ferdig kjørt masse.

Lag et lite hull i muffins toppen og fyll i aprikossyltetøy.

Pynt med kremosttopping tilsatt 2 ss aprikossyltetøy og 50 g reven marsipan, og for eksempel friske aprikoser.

 

Sitrontopping       

Tilsett 1 ts valmuefrø, samt skallet og saften av en sitron i ferdig kjørt masse. Pynt med kremosttopping, og for eksempel sitron og valmuefrø.

 

After Eight-topping

Tilsett hakket mynte og 50 g sjokoladebiter i ferdig kjørt masse.

Pynt med sjokoladekrem og mynteblad.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev