4 epler
1 appelsin
50 g tørkede aprikoser, hakket
50 g marsipan, revet
50 g rosiner
½ eggehvite
100 g rørsukker
200 g finhakkede mandler, uten skall
2 eggehviter
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Gni dem inn med appelsinsaft. Bland sammen aprikoser, marsipan, rosiner og eggehvite. Dette fylles i der kjernehusene var. Trykk fyllet godt ned. Vend eplene i eggehvite, så i blandingen sukker og mandler. Gjenta, slik at den blir panert to ganger. Når alle eplene er panert, stekes de i en smurt form eller på brett med papir til eplene er møre og paneringen er crispy. Det tar ca 1 time på 160 °C.
Eple- og fløtekaramellsaus
300 g brunt sukker
100 g eplejuice
200 g fløte
Ha alt i en kjele sammen, og kok opp på middels varme. La det koke i et minutt, ta av og avkjøl. Tilsett gjerne ingefær, kanel, anis, rom eller whisky.