Nyhet
Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Madeleines

Madeleines>

100 g smør

175 g sukker

zest av en sitron

3 egg 

150 g melk

225 g mel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1 ts honning

 

 

Sitronlake

250 g vann

250 g sukker

15 g sitronjuice 

zest av to sitroner

 

Smelt smøret. Ha sukker og vaniljesukker i en stor bolle. Skyll sitronen under lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zestjern eller lignende og rør det ut i sukkerblandingen. Tilsett eggene og flytende honning og rør godt sammen.

 

Rør blandingen for hånd i 1-2 minutter. Rør inn ca. halvparten av melken. Rør sammen bakepulver og hvetemel og sikt det inn i eggeblandingen i 2-3 omganger. Bruk en slikkepott og bland forsiktig sammen. Tilsett resten av melken og smeltet, avkjølt smør. Rør sammen til du har en jevn og glatt røre. Til denne oppskriften trenger du madeleineformer.

 

Det får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger og nettbutikker. Pensle formene med nøytral olje eller smeltet smør. Ha ca. 1 ss røre i hver form slik at de blir ca. 2/3 fulle. La formene hvile på benken i ca. 15 minutter.

 

Sett stekeovnen på 195 °C med over- og undervarme og sett samtidig et bakebrett midt i ovnen. Stek småkakene i ca. 10 minutter i forvarmet ovn.

 

Sjekk med en kakenål eller fyrstikk om de er gjennomstekte. Hvis det henger igjen røre på nålen eller fyrstikken bør de få et par minutter til i stekeovnen. Småkakene skal nå være gylne og fine nederst, og litt lysere på toppen.

 

La småkakene hvile i formen på en bakerist et par minutter før du forsiktig vipper dem ut av formene med en gaffel eller lignende. Avkjøl kakene på rist før de dynkes med frisk og deilig sitronlake.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev