1 kg hvetemel
2 kopper kefirmelk
1 kopp helmelk
2 kopper sukker
1 ss hjortesalt
2 ss smør
1 ss bakepulver
Smuldre smøret i melet. Tilsett hjortesalt, bakepulver, sukker, kefirmelk og helmelk. Elt ikke for mye, da kryper den og blir vanskelig å kjevle ut. Deigen deles i 12 runde emner. La deigen hvile i minst 6 timer under tett plast. Kjevle ut hvert emne så tynt som du klarer på et melete underlag. Stek lefsene fort på begge sider på en steketakke på høy temperatur. Legg dem oppå hverandre under et fuktig klede slik at de ikke tørker.
Kling
500 g smør
600 g sukker
2 ts vaniljesukker
6 dl rømme
La alle ingrediensene stå i romtemperatur noen timer, smøret helst over natten. Pisk det i en kjøkkenmaskin noen minutter til det er luftig, men ikke la det gå seg varm. Smør lefsene med klingen og brett begge sidene innover mot midten. Deretter smører du et tynt lag med kling og legger den sammen. Lefsene kan også fylles med oppbløtte rosiner og reven fløtemysost.