Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Krydder og marsipansnurr

Krydder og marsipansnurr>

550 g H-melk

1 kg siktet hvete

170 g sukker

1 egg

10 g gjær

15 g havsalt

10 g kardemomme

160 g mykt smør

 

 

Marsipanfyll

125 g smør

125 g muscovadosukker

80 g marsipan, minimum 50% mandler

10 g kanel

 

 

Krydderlake

100 g vann

100 g sukker

saft og skall av ½ sitron

vaniljefrø og kanelstang

 

Bland alt sammen i eltemaskinen, bortsett fra smøret. Eltes i 15 minutter til deigen er smidig og blank. Tilsett smør og elt det inn i deigen. 

Dekk til bollen og la den hvile en times tid. Gni sammen fyllet til det blir nesten klumpfritt.

 

Kok opp sukker og vann med krydder og tilsett saft og skall fra sitronen. La det stå og trekke på benken.

Trykk deigen utover på melet benk, 40 x 50 cm, og fordel fyllet utover.

 

Brett sammen slik at du har tre etasjer med deig. Del emnet i 16 strimler og snurr til stramme kuler. Legg dem på bakepapir. Heves under klede til dobbel størrelse. Pensles med egg og stekes til de er gylne, 15 minutter på 190 °C.

Pensle umiddelbart med krydderlaken slik at den trekker litt inn.

 

Disse kanelsnurrene smaker virkelig av jul og er perfekte til kaffen eller varm sjokolade. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev