550 g H-melk
1 kg siktet hvete
170 g sukker
1 egg
10 g gjær
15 g havsalt
10 g kardemomme
160 g mykt smør
Marsipanfyll
125 g smør
125 g muscovadosukker
80 g marsipan, minimum 50% mandler
10 g kanel
Krydderlake
100 g vann
100 g sukker
saft og skall av ½ sitron
vaniljefrø og kanelstang
Bland alt sammen i eltemaskinen, bortsett fra smøret. Eltes i 15 minutter til deigen er smidig og blank. Tilsett smør og elt det inn i deigen.
Dekk til bollen og la den hvile en times tid. Gni sammen fyllet til det blir nesten klumpfritt.
Kok opp sukker og vann med krydder og tilsett saft og skall fra sitronen. La det stå og trekke på benken.
Trykk deigen utover på melet benk, 40 x 50 cm, og fordel fyllet utover.
Brett sammen slik at du har tre etasjer med deig. Del emnet i 16 strimler og snurr til stramme kuler. Legg dem på bakepapir. Heves under klede til dobbel størrelse. Pensles med egg og stekes til de er gylne, 15 minutter på 190 °C.
Pensle umiddelbart med krydderlaken slik at den trekker litt inn.
Disse kanelsnurrene smaker virkelig av jul og er perfekte til kaffen eller varm sjokolade.