Form med 30 cm i diameter
Fyll
1,2 kg frosne kirsebær
200 g sukker
10 g kanel
30 g maisenna
2 dl vann
Paibunn
225 g usaltet smør
225 g matfett
680 g mel litt salt
4-6 ss isvann
Kutt smør og fett i små ter- ninger og sett det i fryseren i 15 minutter. Ta alle ingredi- ensene utenom vannet i en foodprocessor og kjør det 5 ganger. Tilsett vannet litt og litt og kjør et par ganger til slik at du får en riktig og litt knudrete konsistens. Arbeid deigen til den har en slett konsistens og glatt overflate. Del den i to deler og sett dem i kjøleskapet i minst en halv time.
Paiglace
50 g usaltet smør
50 g sukker
50 g brunt sukker
1 ss mel
2 ss vann
Bland alle ingrediensene i en liten bolle og varm dem over et vannbad under konstant visping til det tykner til en fin glasur. La glacen kjølne til romtemperatur.
Paien
Varm opp ovnen til 175 °C. Kjevle ut de to deigleivene til ca 4 mm tykkelse. Legg den ene i paiformen og press den jevn i bunnen. Tilsett det avkjølte kirsebærfyllet i paiskallet og stryk det jevnt utover. Fukt kanten på deigen og legg den andre deigleiven på toppen. Klem deigen sammen rundt kanten for å slippe ut luft.
Kutt dekorative elementer i deigen på toppen til ventilasjon. Her er det kuttet ut små stjerner. Pensle lokket med glacen og bak den i ovnen i 55-70 minutter eller til paiskallet er gyllenbrunt.
Pecanpai
Fyll
3 egg
350 g lys sirup
200 g brunt sukker
50 g smeltet smør
1 ts salt
240 g pecannøtter
Paideig
Bruk samme oppskrift som på kirsebærpaien, men halvparten. Forvarm stekeovnen til 175 °C. Kjevle ut paideigen til 4 mm tykkelse og fyll den i bunnen av en paiform. Rens rundt kantene. Mens smøret smelter, blandes alle ingrediensene sammen og smøret tilsettes. Fyll blandingen i paiskallet og sett formen i ovnen. Bak paien i ovnen i ca en time.