Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Key West Lime Pie

Key West Lime Pie>

Til 1 terte bruk form med 26 cm diameter eller 10 porsjonsformer

 

Mørdeig

30 g hvetemel

60 g usaltet smør

225 g melis

1 eggeplomme

½  ts salt

 

Bland alt og elt sammen.

 

90 g  mel

 

Tilsett resten av melet og kna deigen ut for hånd. Avkjøl til deigen er kald. Kjevl deigen ut i 2 mm tykkelse og stikk ut paien med ringer som er litt større enn formen. Trykk deigen ned i formen og langs kantene, Skjær bort deig som går over kanten. Sett formen i fryseren? Legg i aluminiumsfolie og legg i tørkete bønner eller erterStek paiskallet i 15 minutter på 160 °C. Ta deretter ut folien og stek den videre i 4 minutter og avkjøl.

 

Limekrem

60 g eggeplommer

65 g limejuice og revet skall

65 g smør

115 g sukker

85 g crème fraîche

2 plater gelatin

 

Kok opp limejuice og sukker, tilsett eggeplommer og varm opp til det begynner å tykne. Sil kremen gjennom en fin sil. Rør inn smør, limeskall. Tilsett crème fraîche og til slutt gelatin.

 

Marengs

60 g eggehvite

4 ss melis

 

Pisk eggehvitene til marengs med 2 ss melis. Tilsett resten av melisen og pisk til en helt stiv marengs. Fyll marengsen i en sprøytepose. Start med å lage mørdeigen, mens den avkjøles lages limekremen. Avkjøl kremen til den begynner å sette seg. Deretter kjevles og stekes paiskallet. Avkjøl dette til romtemperatur før limekremen fylles i.

La paien stå kaldt i kjøleskapet  til kremen har satt seg . Pisk opp eggehvitene og melisen til marengs. Sprøyt marengsen på toppen av paien, her er det bare å bruke kreativiteten. Brenn av marengsen i stekeovnen med grillfunksjon, eller bruk en brûlèe brenner. Server med rørte bær, eller som den er.  

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev