Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Honningkake med kandisert ingefær

Honningkake med kandisert ingefær >

Dette er en stor oppskrift som gir 2 kaker i 26 x 10 cm brødform og 1 liten kake i en 20 x 10 cm brødform. Dobler du oppskriften får du da 5 kaker i 26 x 10 cm brødformer. Smør formene du skal bruke med smør eller rapsolje og strø dem med tynt lag med mel. Klipp ut rektangler av bakepapir og legg dem i bunnen av formene. Sett ovnen på 180 °C.

 

420  g mel

6 g bakepulver

6 g natron

3 g salt

4 ts kanel

1 ts malt ingefær

½ ts malt nellik

½ ts allehånde

½ ts muskat

300 g sukker

85 g mykt, mørkt brunt sukker

frøene fra ½ vaniljestang

2,4 dl rapsolje

2,4 dl flytende honning gjerne  akasiehonning

2,4 dl sterk te, gjerne chai, julete eller Earl Grey

1,2 dl fesrkpresset appelsinjuice

0,6 dl whisky eller brun rom

3 store egg, romtempererte, store egg veier mellom 60 – 70 g med skall

 

 

Kandisert ingefær

Kan sløyfes men er veldig godt og ser fint ut på kaken. De har det som oftest i innvandrerforretninger. Skjær kubene i tynne skiver og strø dem jevnt i bunnen av formen før du heller i røren. Du kan også skjære dem i små biter som du har rett i røren. Sikt mel, bakepulver, natron, salt og krydder i en stor bolle og visp det sammen. Lag en grop i blandingen og tilsett hvitt og brunt sukker, vanilje, olje, honning, te, juice, whisky og tilslutt eggene. 

 Mål opp oljen før honningen, da  er det lettere å få all honningen ut av målebegeret. Bland alt til en jevn røre med en mikser, skrap ned kantene og i bunnen med en slikkepott så du får blandet alt godt. Hell røren i de smurte formene, stek på midterste rille i 45-55 minutter på 180° C .

Roter kakene i ovnen etter ca. en halvtime så blir de jevnere stekt. Alle ovner er forskjellige, så sjekk kakene jevnlig etter 45 minutter slik at de ikke steker for lenge. Kakene er ferdig når en kaketester kommer ut tørr. Sett til avkjøling på en rist i ca. 15 minutter før du tar kaken ut av formen. La dem avkjøle helt i romtemperatur. Kakene holder seg fint i en drøy uke pakket inn i plastfolie. Oppbevares best tørt og mørkt, men ikke for kaldt. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev