Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Grove scones med nøtter

Grove scones med nøtter>

to bakebrett - ca 16 – 20 stk

405 g hvetemel  

190 g rugmel

75 g sukker        

75 g brunt sukker

25 g bakepulver 

30 g vaniljesukker

50 g havregryn  

230 g smør

 255 g kremfløte  

100 g helmelk

145 g egg 

335 g rosiner     

185 g hasselnøtter

 

Røste hasselnøttene i en stekepanne til de er «sprø», og en liten tanke mørkere. Avkjøles. Kjør romtemperert smør og alt det tørre godt sammen en eltekrok i en kjøkkenmaskin,

slik at smøret har smuldret seg godt inn. Det ca 5 minutt sakte og 5 minutt hurtig. Tilsett fløten, melken og eggene, og bland dette inn på lav hastighet.

Skrap godt ned i bunn med en slikkepott, så alt blir godt blandet sammen. Tilsett rosinene og nøttene til slutt på lav hastighet. Bruk en is-skje eller en stor serveringsskje,

og dupp den i et glass vann og form passe store emner. Legges på brett med bakepapir. Stekes midt i ovn på 180 ° C i ca 25 minutter, til de er gylne på toppen.

Bruk stekepinne om du er usikker på stekingen. Pensles med egg etter steking. Serveres lunt med et glass melk eller nybrygget kaffe eller et godt juleøl.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev