FOTO stian Broch
KOKK jeroen Trumi, Erlend Volden og Jan Arve Stålskjær- W.B.Samson
appetitt 4/2013
to bakebrett - ca 16 – 20 stk
405 g hvetemel
190 g rugmel
75 g sukker
75 g brunt sukker
25 g bakepulver
30 g vaniljesukker
50 g havregryn
230 g smør
255 g kremfløte
100 g helmelk
145 g egg
335 g rosiner
185 g hasselnøtter
Røste hasselnøttene i en stekepanne til de er «sprø», og en liten tanke mørkere. Avkjøles. Kjør romtemperert smør og alt det tørre godt sammen en eltekrok i en kjøkkenmaskin,
slik at smøret har smuldret seg godt inn. Det ca 5 minutt sakte og 5 minutt hurtig. Tilsett fløten, melken og eggene, og bland dette inn på lav hastighet.
Skrap godt ned i bunn med en slikkepott, så alt blir godt blandet sammen. Tilsett rosinene og nøttene til slutt på lav hastighet. Bruk en is-skje eller en stor serveringsskje,
og dupp den i et glass vann og form passe store emner. Legges på brett med bakepapir. Stekes midt i ovn på 180 ° C i ca 25 minutter, til de er gylne på toppen.
Bruk stekepinne om du er usikker på stekingen. Pensles med egg etter steking. Serveres lunt med et glass melk eller nybrygget kaffe eller et godt juleøl.