Bake frukt, bær, nøtter og sjokolade Fruktbrød

Fruktbrød>

500 g siktet hvete

200 g finmalt hvete

200 g finmalt rug

100 g grovmalt rug

700 g fruktvann 

20 g havsalt

5 g gjær

70 g speltperler

130 g god eplemost

30 g mykt smør

750 g favorittfrukter; eple, appelsin, dadler, svisker, aprikos, fiken og tranebær

 

 

Del frukten i passende grove terninger og dekk dem med kokende vann. La dette svelle i min. 4 timer. Sett gjerne i kjøleskap for å få ned temperaturen da du skal bruke fruktvannet i deigen.

 

Skyll speltperlene i kaldt vann og kok dem med eplemosten i 15 minutter på svak varme. Hell over kaldt vann og avkjøl.

 

Bland fruktvann, mel og kokte speltperler i eltemaskinen og la det stå i 30 minutter under klede.

Tilsett gjær og salt og elt deigen i 12 minutter til den blir smidig. Tilsett deretter smøret og elt det inn. 

 

Tilsett frukten og elt den rolig inn i deigen. Dette kan med fordel gjøres for hånd. La deigen stå i romtemperatur et par timer før den vendes og settes kaldt over natt. 

 

Ta deigen ut av kjøl og del i to emner. Formes til kuler og hviles på benken i 20 minutter. Deretter de rulles sammen til brød, rulles i siktet rug og legges i hevekurv eller smurt brødform.

 

Heves til nesten dobbel størrelse og stekes i godt forvarmet ovn på 200 °C til kjernetemperatur på 96 °C i 30-40 minutter.

Fruktbrød passer perfekt til oster, særlig blåmugg- og stiltonost. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev